Doolhof

Aan de rand van het kasteelpark van Loppem, nabij de Steenbrugsestraat, ligt een van de weinige ‘echte’ doolhoven van België. De doolhof werd in 1873 door de jonge Albert en Ernest van Caloen ontworpen en is meer dan 20 are groot. Tientallen gangen met in totaal anderhalve kilometer groene en rode haagbeuk leiden naar een centrale boom. De doolhof is de ideale locatie voor een gezinsuitstap.

Doolhof Loppem, Steenbrugsestraat 26, 8210 Loppem

Openingsuren

Paasvakantie:
- Elke zaterdag, zondag en op Paasmaandag: 14u – 18u
- Dinsdag t.e.m. vrijdag: 14u – 17u

April, mei, juni, september en oktober:
- Zaterdag, zon- en feestdagen: 14u - 18u
- vrijdag na Hemelvaart: 14u - 18u

Juli en augustus:
- Dinsdag t.e.m. zondag en op feestdagen: 13u - 18u

Herfstvakantie:
- Dinsdag t.e.m. zondag: 14u tot 17u 
- Het doolhof is gesloten op maandag 1 november

Laatste toegang tot 30 min. voor sluitingstijd. Een bezoek duurt gemiddeld 45 min.

Je hoeft als individuele bezoeker of gezin niet te reserveren op voorhand. Op die manier kunnen we jullie flexibeler ontvangen. Het kan uiteraard wel voorvallen dat je ter plaatse even moet wachten voor je je bezoek kunt starten omdat het even te druk is in het doolhof.

Groepen moeten wel op voorhand reserveren en dit door min. 4 dagen vooraf te mailen naar toerisme@zedelgem.be Toegang voor groepen is enkel op vertoon van een reservatiebevestiging.

Een bezoek is hoe dan ook enkel toegestaan op voorwaarde dat de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus gerespecteerd worden. Volg de algemene maatregelen, draag een mondmasker tijdens je bezoek (+12-jarigen) en kom enkel af met je eigen bubbel.

 

 

Prijs

  • 1,5 EUR p.p. vanaf 4 jaar
  • 1 EUR p.p. voor groepen vanaf 15 personen 

Tips

  • ‘De Doolhofmol’ is een educatief spel voor kinderen tussen 7 en 9 jaar. Terwijl de kinderen hun weg zoeken in het doolhof, lossen ze enkele raadsels op. Deelname is gratis bij een betalend bezoek aan de doolhof.
  • Speuren kan ook in het kasteel (voor groepen). Streekgids Katrien Danneels heeft een educatief spel uitgewerkt voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De speurtocht is ook beschikbaar op maat van volwassenen. Voor info en reservatie, gelieve je tot het kasteel te wenden: www.kasteelvanloppem.be
  • Er zijn 3 uitgestippelde wandellussen in het park, je kan kiezen tussen een wandeling van 1,5 tot 3 km.
    Download een kaart van het park onderaan deze pagina.