Speelbossen

In speelzones in het bos mogen kinderen, jongeren en hun begeleiders vrij spelen en dus de paden verlaten. Je mag er kampen bouwen of zelfs een touwenparcours aanleggen, zolang je na de activiteit alle constructies weer verwijdert en het bos in zijn oorspronkelijke staat terugbrengt.

In Zedelgem zijn er drie speelbossen, nl. in het Plaisiersbos in Veldegem, Vloethemveld in Zedelgem en Merkenveld in Zedelgem-Loppem. Ook het vermelden waard zijn de natuurspeelplaats Pierlapont en het doolhof waar kinderen zich kunnen uitleven.

Plaisiersbos

Het eerste speelbos bevindt zich in het Plaisiersbos (Veldegem).

Vloethemveld

Een avontuurlijk en leuk ingericht stuk bos met tunnel en heuvel, totempaal en allerlei houten speeltoestellen, een aangename plek waarin heel wat te ontdekken valt. Dit speelbos is gemakkelijk bereikbaar via de parking aan het voormalige militair sportplein, 500 meter voorbij het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten Vloethemveld, richting Aartrijke.

Merkenveld (Hopper Scoutscentrum)

In principe is dit een privaat speelbos, aangezien het hoort bij het Hopper jeugdverblijfcentrum en dus gebruikt wordt door de groepen die er logeren. Op aanvraag bij Hopper Merkenveld kunnen ook andere groepen er gebruik van maken.

Pierlapont en de doolhof

Naast de drie speelbossen is er ook de natuurspeelplaats Pierlapont, op de trage weg Klokhofpad tussen Pierlapont en Zeedijkweg. Het is een aangename plaats om te verpozen terwijl de kinderen zich uitleven met het spelelement water en de balken als evenwichtsparcours.

Ook het doolfhof tussen de oude bomen van het Park van Loppem is hier te vermelden waard. Je vindt er tegenwoordig ook een aantal opeengestapelde boomstammen om op te klauteren en klimmen.