Online loket

Via het online loket kan je allerhande attesten, akten en uittreksels digitaal aanvragen, een aangifte doen of een aanvraag indienen.

Als je in onderstaande lijst op een link klikt, word je doorgestuurd naar een pagina waar je je op verschillende manieren kan aanmelden: via de app 'itsme®', met een kaartlezer, een beveiligingscode op papier (token overheid) of een beveiligingscode via mobiele app (overheid). Voor een aangifte adreswijziging of een aanvraag inname openbaar domein (signalisatievergunning) moet je je niet op die manier aanmelden. 
Daarna moet je geen gegevens meer invullen. Je doorloopt enkel nog een paar stappen en je document is meteen beschikbaar om te downloaden. Je ontvangt ook een bevestigingsmail waarin het document als back-up is toegevoegd. Enkel documenten die nog een bepaalde controle vereisen (bv. uittreksel strafregister model 2), worden iets later bezorgd, maar daar krijg je op het scherm meteen melding van. 

Documenten die je aanvraagt voor jezelf, zal je onmiddellijk ontvangen. Indien je documenten opvraagt voor iemand anders, controleert de dienst burgerzaken of dit toegelaten is, rekening houdend met de wet op de privacy. Ouders kunnen voor hun minderjarige kinderen documenten opvragen.

Als EU-onderdaan kan je via justonweb.be ook uittreksels en afschriften van akten van de burgerlijke stand opvragen. 

Niet alle zaken kunnen uiteraard digitaal aangevraagd worden (bv. identiteitskaart of paspoort/reispas).
In dit geval maak je een afspraak.

AANGIFTEN

AANVRAGEN

UITTREKSELS

ATTESTEN

AKTEN