De Pasterelle

Dorpshuis / dienstencentrum De Pasterelle opende op 18 april 2017 de deuren in het centrum van Loppem.

Het gebouw, dat nu dienst doet als dorpshuis, is het herenhuis dat tot voor kort de onderpastorie was. Het ligt zeer centraal in Loppem, wat voor ons de ideale mogelijkheid biedt voor het creƫren van een nieuwe ontmoetingsplaats voor jong en oud.

We spreken van een ontmoetingsplaats voor jong en oud, omdat we enerzijds vanuit het dorpshuis de doorgang hebben naar de serviceflats Residentie Eugenie Soenens. De cafetaria van het dienstencentrum is ook hun ontmoetingsruimte waar ze kunnen vertoeven. Anderzijds hebben we ook de samenwerking met school die zorgt voor een een leuke dynamiek in het dienstencentrum. Deze dynamiek zorgt ervoor dat het dorpshuis een plaats is waar er voor iedereen wat wils is.

LDC De Pasterelle kan je aanzien als het kleiner broertje van LDC de Braambeier en LDC Jonkhove. Toch mogen we het pittige en unieke karakter van het dienstencentrum niet onderschatten. Doordat we in een herenhuis gevestigd zijn en we kleinschaliger werken, hangt er een zeer warme en huiselijke sfeer. Hier kan je ook elke werkdag terecht om te genieten van onze activiteiten en dienstverlening net zoals in de andere dienstencentra.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door het lokaal dienstencentrum en/of in samenwerking met plaatselijke verenigingen: KUBB, petanque, bingo, enz. Bij de activiteiten in het dorpshuis stellen we voornamelijk ontmoeting centraal. De activiteitenkalender kan je terugvinden via de link rechts op de pagina.

Daarnaast wordt er, net zoals in de andere dienstencentra, ondersteuning aangeboden op het vlak van thuiszorg. Je kan er elke werkdag terecht voor een warme maaltijd, het nemen van een douche, een leuke babbel met de medewerkers of met oude bekenden, enz. Al onze diensten kan je raadplegen via de link rechts op de pagina.

Daarnaast stellen wij onze infrastructuur ter beschikking voor verenigingen en organisaties. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar het evenementenloket via de link rechts op de pagina.

Openingsuren

ma 11:00 - 16:30u
di 11:00 - 16:30u
wo 11:00 - 16:30u
do 11:00 - 16:30u
vr 11:00 - 13:30u
za Gesloten
zo Gesloten