Zwemschool

Naast de zwemlessen organiseert de sportdienst ook de zwemschool voor kinderen van het 2de leerjaar tot en met het 3de middelbaar. Naast schoolslag worden nu ook de zwemstijlen rug- en borstcrawl aangeleerd en werken we verder aan de conditie. De nadruk wordt gelegd op het recreatief zwemmen waarbij we streven naar een correcte uitvoering.

Na een geslaagde zwemtest (meer info hieronder) kunnen kinderen toetreden tot de zwemschool en zich vervolmaken in de verschillende stijlen van de zwemsport. 

De zwemschool start in september en loopt gedurende een volledig schooljaar. De plaatsen zijn beperkt.

  Zwemuren

    Leeftijd Tijdstip
  Maandag 2de en nieuwe leden 3de leerjaar 17.30 - 18.30
  Maandag 3de en 4de leerjaar 18.30 - 19.30
  Maandag 1ste, 2de en 3de secundair 19.30 - 20.30
  Dinsdag 5de en 6de leerjaar 18.30 - 19.30

  Zwemtest

  Tijdens de zwemtest kijken we of je 50m schoolslag kan zwemmen in diep water met de juiste coördinatie en de aquatische ademhaling (zie tabel 'toelatingsvoorwaarden' onderaan deze pagina). Bij kinderen vanaf het 4de leerjaar testen we ook de borst- en rugcrawl. Aan het einde van de zwemtest geven we mee bij welke groep je kan aansluiten. 
   

  • Volgde je reeds de zwemlessen “gevorderden” bij de sportdienst, dan kom je in aanmerking voor de zwemschool. De gevorderden die wensen toe te treden tot de zwemschool worden tijdens de laatste zwemlessen uitgenodigd voor een zwemtest. De sportdienst brengt de gevorderden hiervan tijdig op de hoogte. 
  • Volgde je nog geen zwemlessen bij de sportdienst, dan kan je jou vanaf begin juni inschrijven op de wachtlijst voor de zwemtest via inschrijvingen.zedelgem.be, kies voor de activiteit “Wachtlijst zwemschool nieuwe leden”. Als er plaatsen vrij zijn, word je begin augustus uitgenodigd voor de zwemtest begin september.
  • Ben je reeds lid van de zwemschool, dan hoef je geen zwemtest meer af te leggen. Na de laatste zwemles geeft de sportdienst mee bij welke zwemschool je volgend schooljaar mag aansluiten en kun je jou meteen opnieuw inschrijven. 

  Inschrijven

  Inschrijven voor de zwemschool kan via inschrijvingen.zedelgem.be:

  • vanaf eind juni voor kinderen die reeds lid zijn van de zwemschool en kinderen die reeds les volgden bij de gevorderden en slaagden voor de zwemtest. De inschrijvingen voor deze kinderen staan open tot eind juli, daarna worden de inschrijvingen opengesteld voor nieuwe leden. 
  • vanaf begin september voor nieuwe leden die slaagden voor de zwemtest. De inschrijvingen worden gesloten van zodra alle plaatsen ingevuld zijn.   

  Aan het einde van de zwemtest of zwemlessen geeft de sportdienst mee bij welke groep je kan aansluiten. Kies de juiste zwemschool en schrijf je in!  

  Vergeet zeker niet binnen de 2 dagen na je inschrijving online te betalen! Als je langer wacht, wordt jouw inschrijving automatisch geannuleerd.

    Kostprijs

    • Inwoner van Zedelgem: € 130 voor het volledige schooljaar
    • Niet-inwoner van Zedelgem: € 155 voor het volledige schooljaar

    Toelatingsvoorwaarden

    ZWEMSCHOOL  
    1 inspringen in diep water (1,48 m)

    pijlen en drijven op de buik en rug

    50 meter schoolslag zwemmen zonder hulpmiddel met correcte coördinatie in diep water (1,48 m): 

    1. pijlfase
    2. armbeweging
    3. aquatische ademhaling
    4. beenbeweging