Maak een afspraak

Wegenwerken Rembertstraat

Informatie en updates over de lange termijn-werken in de Rembertstraat.

Op 18 februari starten lange termijn-werken in de Rembertstraat. In eerste instantie zal er gewerkt worden vanaf het huisnummer 124 richting Torhout. Dit betreft het graven van de nieuwe grachten om het traject te herprofileren voor de aanleg van het fietspad.

De nutsmaatschappijen zullen aansluitend starten  met de aanleg van alle nutsleidingen. Zodra deze klaar zijn met de aanleg van de voorzieningen kan de aannemer beginnen met de aanleg van het fietspad en de renovatie van de bovenbouw en rioleringen. Na afronding van deze eerste fase zal de zone vanaf huisnummer 124 richting Veldegem dorp worden aangepakt. 

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door de medefinanciering van de gemeente Zedelgem, de provincie West-Vlaanderen, het Fietsfonds, Riopact en de Vlaamse Milieumaatschappij.

Omdat de werken een grote impact zullen hebben voor de omwonenden en het verkeer, worden de verschillende faseringen en de hinder die de werken met zich meebrengen op 23 januari 2019 toegelicht op een bewonersvergadering in aanwezigheid van de verschillende projectpartners, het studiebureau en de aannemers.

Aangepaste regeling De Lijn

Niet-bediende haltes:

  • Torhout: 502497 Keibergstraat, 502504 Maria Assumpta, 502706 Rozeveldstraat 
  • Veldegem: 502708 Marmiete, 507708 Marmiete 
  • Torhout: 507706 Rozeveldstraat, 507504 Maria Assumpta, 507497 Keibergstraat

Tijdelijke haltes:

  • Keibergstraat in de Keibergstraat

Alternatieve reisweg:

  • Richting Torhout: Normale reisweg tot de halte Steenovenstraat-rechtsaf Rembertstraat-linksaf Koning Albertstraat-linksaf Torhoutsesteenweg-Bruggestraat tot aan de rotonde-linksaf R34-rechtsaf Keibergstraat-aansluiting reisweg.
  • Richting Brugge: Zelfde reisweg tot halte Koning Albertstraat-rechtsaf Rembertstraat-linksaf Steenovenstraat-linksaf Halfuurdreef-linksaf Koning Albertstraat-aansluiting reisweg.

Omleiding verkeer