Plan over de wegenwerken in de Groenestraat en Brugsestraat.

Update werken Groenestraat en Brugsestraat

23 maart 2023

Op maandag 27 maart 2023 begint de hoofdaannemer Olivier Construct met de effectieve rioleringswerken van de Groenestraat. Hierbij wordt in de eerste fase gewerkt in de Brugsestraat. De werken omvatten de gemengde riolering vanuit de Magerhillestraat mee te nemen op de nieuwe aan te leggen gescheiden riolering in de Groenestraat. Door deze werken zal de Brugsestraat tot midden mei afgesloten zijn vanaf de Magerhillestraat tot Groenestraat voor alle verkeer. De handelaars blijven zo goed als mogelijk bereikbaar.

In de eerste week van de paasvakantie worden filters geplaatst om het grondwater voldoende te laten zakken voor de nodige rioleringswerken waarna in de tweede week kan gestart worden met de rioleringswerken. 

 • Gevolgen voor gemotoriseerd verkeer
  Het doorgaand verkeer via de Brugsestraat zal vanaf 27 maart 2023 niet meer mogelijk zijn tussen de Magerhillestraat en de Groenestraat. Er wordt een plaatselijke omleiding  voorzien voor gemotoriseerd verkeer tot 3.5 T via de Kuilputstraat-Torhoutsesteenweg met snelheidsbeperking van 30 km/u en enkele wegversmallingen. Het zwaar verkeer dient via Molendamstraat-Remi-Claeaysstraat-Torhoutsesteenweg te rijden. Een kaartje met de omleidingen vind je hieronder als bijlage terug.
   
 • Gevolgen voor fietsers
  Fietsers dienen de omleiding via de Kuilputstraat-Torhoutsesteenweg te volgen.
   
 • Gevolgen voor de buslijnen
  Deze werken hebben grote consequenties voor de buslijnen. Vanaf 27 maart 2023 zal de reisweg van lijn 72 Brugge – Loppem – Zedelgem zich beperken tot de halte Zedelgem Zuidwege. De werken zorgen namelijk voor te grote vertragingen op de dienstregeling van deze lijn. 
   
  • De haltes Groenhoeve, Station, Hamersvelde, Pierlapont en Merkemveld in Zedelgem worden hierdoor niet meer bediend door lijn 72.
  • Aan de haltes Groene Meersen en Groenestraat kon je al enige tijd niet meer op- of afstappen door de werken. De vervanghaltes hiervoor zijn Westhille, Borsbeek en Molendam.
  • Om vanuit de omgeving Merkemveld naar Brugge en Loppem te reizen kan je gebruik maken van de halte Zedelgem Zuidwege. De snelste manier om naar Brugge te reizen blijft de trein vanaf Zedelgem Station.
  • Aan de haltes Zedelgem Groenhoeve, Zedelgem Station, Hamersvelde, Pierlapont en Merkemveld kan je wel nog de belbus 79 Torhout reserveren (o.a. richting Zedelgem en Loppem) en met de avondlijn 99 naar Brugge, Loppem en Veldegem reizen.

   In de omgeving zijn er door de werken ook aangepaste reiswegen en haltes voor:

  • Lijn 55 Brugge – Leke - Diksmuide
  • Lijn 74 Brugge – Torhout – Lichtervelde - Roeselare
  • Avondlijn 94 Brugge Station - Kinepolis- Zedelgem – Aartrijke

Update werken Groenestraat en Brugsestraat