Naar vaccinatiecentrum Zedelgem met buslijn 72

Vanaf 29 maart 2021 bereik je vlot en veilig het vaccinatiecentrum De Groene Meersen met lijn 72 Brugge – Loppem – Zedelgem door het organiseren van halte Zedelgem Zwembad. Dit zijn De Lijn en gemeente Zedelgem overeengekomen om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van het vaccinatiecentrum voor inwoners van Zedelgem en Jabbeke, zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hierdoor zal De Lijn wel tijdelijk enkele haltes niet langer bedienen en is de vervanghalte voor deze tijdelijk niet bediende haltes: Zedelgem Groenestraat.

Op- en afstappen kan aan de halte Zedelgem Zwembad. Tot oktober 2021 beperkt De Lijn hiervoor wel tijdelijk de reisweg van lijn 72 tot Zedelgem Groenestraat en vervallen de haltes Zedelgem Groenhove, Station, Hamersvelde, Pierlapont en Merkemveld. Vervanghalte voor deze niet bediende haltes is dus Zedelgem Groenestraat.

Stippel je route uit via de routeplanner van De Lijn op www.delijn.be/nl/routeplanner/ of raadpleeg de informatie aan de halte.

Het vaccinatiecentrum De Groene Meersen is ook bereikbaar met Belbus 79:
Reserveren kan eventueel online of via de belbuscentrale op het nr. 059 565 256 -
www.delijn.be/nl/lijnen/belbus/5/79/9/79_Belbusgebied_Torhout

Deze tijdelijke wijzigingen in functie van de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum met het openbaar vervoer, worden aan de haltes die tijdelijk niet bediend worden ook geafficheerd.

Voor het gebruik van abonnementen of Buzzy Pass van klanten van De Lijn, verandert dit niets.

 

Raadpleeg deze informatie ook op kaart (in bijlagen onderaan deze pagina toegevoegd):

  • Uurregeling Zedelgem Zwembad Vaccinatiecentrum
  • Vervanghalte Zedelgem Groenestraat
  • Buslijn Route 72 op kaart
  • Haltes op lijn 72 die tijdelijk niet bediend worden en vervanghalte