Kastelen

Op Zedelgems grondgebied staan tal van kastelen. Het meest bekende is ongetwijfeld het Kasteel van Loppem, een parel van neogotische totaalkunst.  Het bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen, gaande van de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw. De historische waarde van het kasteel is aanzienlijk. Op het einde van de Eerste Wereldoorlog verbleef koning Albert I op het kasteel en de fameuze regering van Loppem werd er gevormd.

Zin om op een andere manier het kasteel te ontdekken?
Ga in ware cluedo-stijl op zoek naar tips en leuke anekdotes om te ontdekken welk kasteelpersonage je bent. Misschien ben je de kasteelheer? Of het kamermeisje, de keukenmeid of de koetsier? Terwijl je zoekt kom je heel wat te weten over het kasteel, haar bewoners en de manier van leven. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook voor volwassenen is het een originele manier om meer te weten te komen over ons Loppems monument. De gids kan het format aanpassen aan de groep. Een groep bestaat uit maximum 20 personen. Meer informatie of reserveren? Mail naar info@kasteelvanloppem.be.

Het kasteel wordt omringd door een romantisch park in Engelse landschapsstijl.
In het park zijn er 3 wandellussen uitgestippeld, je kan kiezen tussen een wandeling van 1,5 tot 3 km.  

In het park vind je ook een avontuurlijk doolhof van meer dan 20 are groot, in 1873 door de jonge Albert en Ernest van Caloen ontworpen. Tientallen gangen met in totaal anderhalve kilometer groene en rode haagbeuk leiden naar een centrale boom.

De andere kastelen zijn niet toegankelijk, behalve dat van Hoogveld dat opengesteld is als jeugdverblijfcentrum.