Gemeentehuis en hoofdbibliotheek vanaf 11 mei op afspraak terug open, een afspraak maken kan vanaf 7 mei

Hou je ook aan alle corona voorzorgsmaatregelen als je naar een gemeentelijk gebouw komt.  
                         

Vanaf 11 mei gaat het gemeentehuis terug open voor de gebruikelijke dienstverlening, op afspraak en volgens de gewone openingsuren. Dit wil zeggen dat in het gemeentehuis ook de dienstverlening aan de loketten van de sociale dienst en IGS (intergemeentelijke samenwerking) De Woonwinkel terug opgestart wordt.

De gemeente stelt vanaf 11 mei ook terug haar hoofdbibliotheek in De Groene Meersen open, maar onder welbepaalde voorwaarden die je verder in dit artikel leest. En op afspraak kan je ook terecht in de publiekszaal van de dienst erfgoed & archief in Brouwerij De Leeuw in Aartrijke.

Maak eerst een afspraak

Dankzij het online afsprakensysteem kan de gemeente de dienstverlening voor de inwoners goed regelen en kunnen de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus nauwgezet nageleefd worden. Ons afsprakensysteem laat toe om het bijeenbrengen van veel mensen tegelijkertijd te vermijden en de belangrijke regel van social distancy te respecteren. Omdat deze essentiële voorzorgsmaatregelen in de deelgemeentehuizen niet gegarandeerd kunnen worden, blijven deze toe. Ook de antennes in de deelgemeenten van de bibliotheek blijven gesloten. 

Hoe maak je een afspraak?

 • via de gemeentelijke website: https://www.zedelgem.be/afspraken
 • als je niet in de mogelijkheid bent om via de website een afspraak te maken, bel dan naar het nr. 050 288 330 zodat onze onthaalmedewerkers een online afspraak voor jou kunnen inboeken
 • je kan ook aan de loketten onthaal van het gemeentehuis vragen om een afspraak voor je te maken, maar verplaats je niet onnodig als je kan opbellen of zelf een online afspraak kan maken

Openingsuren gemeentehuis

 • Maandag                   13.30 - 19.00 u.
 • Dinsdag                     9.00 - 12.00 u.
 • Woensdag                 9.00 - 13.00 u.
 • Donderdag                9.00 - 12.00 u.
 • Vrijdag                       9.00 - 12.00 u.
 • Zaterdag                    9.30 - 11.30 u. (elke 2de en 4de zaterdag van de maand)
 • Zondag                      Gesloten

Als je naar het gemeentehuis of andere opengestelde gemeentelijke gebouwen (hoofdbibliotheek in De Groene Meersen en publiekszaal Brouwerij De Leeuw op de dienst erfgoed en archief in Aartrijke) volg je de corona-voorzorgsmaatregelen:
 

 • bewaar steeds de social distancy van minstens 1,5 meter afstand tussen elkaar
 • bij het betreden van de gemeentelijke gebouwen zal je uitgenodigd worden om eerst je handen te ontsmetten
 • wandel  niet rond in de gemeentelijke gebouwen: nadat je je aangemeld hebt bij de loketten onthaal van het gemeentehuis, bied je je (na afroeping op de beeldschermen) aan bij het loket waar je een afspraak hebt
 • ! ZET EEN MONDMASKER OP VAN ZODRA JE HET GEMEENTEHUIS OF EEN GEMEENTELIJK GEBOUW BETREEDT TOT JE TERUG BUITEN BENT !  Ook onze medewerkers, die met jou en anderen in contact komen voor dienstverlening, zullen je beschermen door zich aan alle maatregelen van voorzorg strikt te houden, en daar hoort het dragen van een mondmasker bij!  

  - Breng je eigen mondmasker mee als je er een hebt.
  - Heb je geen eigen mondmasker om aan te trekken als je komt, meld dit dan bij onze medewerkers aan de loketten van het onthaal.
  - Vanaf 18 mei hoopt de gemeente elke Zedelgemnaar via een huis-aan-huisbedeling mondmaskers te kunnen aanreiken.

Online-loket

We verwijzen ook graag naar ons online loket op de gemeentelijke website, waarop je allerhande documenten en attesten (samenstelling gezin, bevolkingsregister, geboorteakte, huwelijksakte, overlijdensakte enz.) digitaal kan aanvragen en ontvangen,  en dit binnen een paar minuten: https://www.zedelgem.be/online-loket 

Hoofdbibliotheek (site Groene Meersen) terug open op afspraak vanaf 11 mei 

Vanaf 11 mei gaat de hoofdbibliotheek terug open, maar enkel op afspraak. De antennes in de deelgemeenten blijven toe. 

Een bezoek aan de bib kadert binnen de dienstverlening en is geen familie-uitstapje. Daarom kom je bij voorkeur alleen. Indien nodig, kan je begeleid worden door een noodzakelijk persoon. Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen begeleid worden door een ouder.

Een afspraak tijdens de openingsuren van de hoofdbib kan je zelf maken via het online afsprakensysteem op de gemeentelijke website: https://www.zedelgem.be/afspraken

Als je zelf geen afspraak kan maken via de gemeentelijke website, bel dan de bib op het nummer 050 208 008. De medewerkers van de bib zullen een afspraak voor jou inboeken.

Het werken op afspraak laat het volgen van de corona-maatregelen onder de meest veilige omstandigheden toe. Zo zal slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd naar de bibliotheek kunnen komen en moet je er ook alle andere voorzorgsmaatregelen naleven zoals het ontsmetten van je handen, de afstand tussen elkaar bewaren en het dragen van een mondmasker! 

Openingsuren bibliotheek

                                        Voormiddag                     Namiddag

 • Maandag              Gesloten                            14.00 - 19.00 u. 
 • Dinsdag                Gesloten                           14.00 - 19.00 u. 
 • Woensdag            Gesloten                           14.00 - 19.00 u. 
 • Donderdag           Gesloten                           Gesloten 
 • Vrijdag                  10.00 - 12.00 u.                14.00 - 18.00 u.
 • Zaterdag               9.30 - 12.30 u.                  Gesloten 
 • Zondag                 Gesloten                           Gesloten 

Stadionlaan 50, 8210 Zedelgem - 050 20 80 08 -  bibliotheek@zedelgem.be 

Publiekszaal Brouwerij De Leeuw in Aartrijke vanaf 11 mei ook terug open op afspraak 

De gemeente stelt vanaf 11 mei dus ook terug de publiekszaal in Brouwerij De Leeuw open, maar enkel op afspraak en mits naleving uiteraard van alle voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen Corona. Je maakt telefonisch een afspraak op het nummer 050 288 330.

Engelstraat 7, 8211 Aartrijke - 050 81 44 14 - archief@zedelgem.be