Een man met een lamp als hoofd in teken van de cultuurvoorstellingen.

Cultuurvoorstellingen gemeente Zedelgem terug van start vanaf februari

2 februari 2022

Vanaf de maand februari start gemeente Zedelgem -na annulatie van enkele voorstellingen omwille van de coronamaatregelen- haar cultuurseizoen (2021-2022) terug op.  De cultuurprogrammatie start alvast met een uitverkochte zaal voor de theatervoorstelling van Barbara Sarafian & Lewis op 12 februari, maar biedt cultuurminnend Zedelgem dit voorjaar verder nog 4 mooie en gevarieerde (familie)voorstellingen in het genre theater, muziek of humor.  Bovendien wil de gemeente mensen motiveren om cultuur in Zedelgem te komen opsnuiven, zo zullen alle bezoekers een consumptiebon aangereikt krijgen om op een moment naar wens te consumeren in de cafetaria van De Groene Meersen. 

Schepen van cultuur Charlotte Vermeulen:  “Corona speelt de cultuursector al veel te lang teveel parten en net zoals in andere steden en gemeenten heeft ook de cultuurprogrammatie in onze gemeente de maatregelen moeten volgen. Maar nu kunnen we voor de cultuurminnende Zedelgemnaar goed nieuws brengen en vindt men hopelijk snel de weg terug naar de voorstellingen in eigen gemeente. We rollen alvast letterlijk de rode loper uit voor de bezoekers van de cultuurvoorstellingen en omdat we voorlopig ook nog op andere locaties moeten organiseren dan in de cultuurzaal van De Groene Meersen, en om het de mensen zo aangenaam mogelijk te maken, bieden we elke bezoeker een consumptiebon aan om te besteden in de cafetaria van De Groene Meersen en dit op een moment door de mensen zelf te kiezen”.

Burgemeester Annick Vermeulen: “De vaccinatiecampagne in de ruimtes gemeenschapscentrum van De Groene Meersen blijft nog actief zolang het nodig is. We organiseren ons goed om zowel de vaccinatiecampagne verder vlot te organiseren alsook de gemeentelijke diensten goed hun werk te laten doen die, voor de periode van de werking van het vaccinatiecentrum, op andere gemeentelijke locaties een aanbod, zoals het cultureel aanbod, organiseren.”

Zedelgem rolt rode loper uit voor bezoekers cultuurvoorstellingen

Dit voorjaar biedt de gemeente 5 voorstellingen waarvan eentje alvast uitverkocht is.
De ticketverkoop is gestart en de gemeentelijke cultuurdienst rolt letterlijk de rode loper uit om haar bezoekers te ontvangen, dit als hartelijke verwelkoming en blijdschap terug cultuur te kunnen organiseren! Bezoekers aan Zedelgemse cultuurvoorstellingen krijgen bovendien een extraatje door het aanbieden van een consumptiebon.

Ticketverkoop:

 

Cultuur VERLICHT

Gemeente Zedelgem biedt voor dit cultureel seizoen een gevarieerd aanbod samengesteld met theater-, comedy- en familievoorstellingen, diverse muziekoptredens en culturele activiteiten voor alle leeftijden en dit onder het motto “Cultuur VERLICHT”. 

Schepen van cultuur Charlotte Vermeulen: “De gemeentelijke cultuurdienst doet er alles aan opdat bezoekers op een veilige, corona proof-manier, de cultuurvoorstellingen kunnen bijwonen. De regels worden nauw opgevolgd. We vinden het zo belangrijk dat mensen opnieuw actief cultuur kunnen komen opsnuiven en artiesten ‘live’ kunnen zien optreden, dat biedt toch allemaal veel meer sfeer, gezelligheid en connectie met elkaar. Het verlicht op velerlei vlak onze maatschappij. Kom dus gerust ook met de kinderen naar de familievoorstelling bijvoorbeeld, een aanrader om kinderen vroeg met theater in contact te brengen.”

Opgelet: Wegens de verdere organisatie van de vaccinatiecampagne in gemeenschapscentrum De Groene Meersen, gaan een aantal voorstellingen door op een nieuwe locatie.

Programma voorjaar 2022

 • 12/02/2022 om 20u Theater FokkoF - Barbara Sarafian & Lewis  in het Jeugdcentrum op site De Groene Meersen - UITVERKOCHT
   
 • 27/02/2022 om 14u30 & 16u Familievoorstelling Compagnie Krak – Kontrol in GC(gemeenschapscentrum) Jonkhove in Aartrijke - tickets te koop
   
 • 20/03/2022 om 14u namiddagvoorstelling Toujours aimer - Liefde voor Piaf in het Jeugdcentrum op site De Groene Meersen - tickets te koop
   
 • 22/04/2022 om 20u Muziek Piano Man band - The music of Billy Joel & Elton John  in GC(gemeenschapscentrum) De Groene Meersen - tickets te koop
   
 • 20/05/2022 om 20u Humor Walter Baele - Best of Baele in GC(gemeenschapscentrum) De Groene Meersen - tickets te koop