11-novemberbrochure

Jaarlijks geeft de gemeente Zedelgem een verzorgde 11-novemberbrochure uit waarin een of meerdere gesneuvelden uit onze gemeente worden belicht. Sinds 2021 slaat de gemeente hiervoor de handen in elkaar met de Vaderlanderkes "Zedelgem herdenkt". 

Voor de editie van 2022 belichtte auteur Patrick Arnou een dodelijk ongeval in Veldegem die plaatsvond op 25 september 1944, dus net na de bevrijding: wie waren de betrokkenen, wat deden ze daar en wat is er nu feitelijk gebeurd?

In de afgelopen jaren werden onderstaande brochures uitgebracht naar aanleiding van 11 november: 

 • Basiel, Basiel, Maurice en Francis Coeman (auteur: Patrick Arnou, 2021)
   
 • Maurice Verhaeghe. Een Loppemse gesneuvelde aan de petroleumtanks te Diksmuide (teksten van Christian Deneve en Jurgen Dehaemers, 2019)
   
 • Verplicht tewerkgesteld tijdens WO II. Een getuigenis door Roger Misseeuw (teksten van Patrick Arnou & Tine Aelter, 2018)
   
 • Edmond Deketelaere. Geëmigreerd uit Zedelgem, gesneuveld in het Amerikaanse leger, om zijn 'beminde vaderland te bevrijden' (teksten van Patrick Arnou, Paul Deroo, Katelijne Vercaemer, 2017)
   
 • Leonard Deceur. Een Aartrijkse gesneuvelde op Cap Ferrat (teksten van Patrick Arnou, Johan Braet, Florent Deceur & Leonard Deceur, 2016)
   
 • De lotgevallen van de gebroeders August en Camiel Develter en van Félix Bastin, gesneuveld tijdens de Groote Oorlog (teksten van Johan Braet, 2015)

De fysieke publicaties werden enkel in beperkte oplage verspreid tijdens de 11-novemberviering, maar kan je steeds inkijken in het gemeentearchief.

De digitale brochures kan je hieronder downloaden.