De affiche van de Zedelgemse cutuurprijzen.

Zedelgemse cultuurprijzen

6 januari 2022

Gemeente Zedelgem is op zoek naar nominaties voor volgende categorieën:

  • Categorie Jonge Belofte
  • Categorie Zedelgemnaar buiten Zedelgem

Ken jij iemand of een vereniging die in aanmerking komt volgens jou en aan onderstaande criteria voldoet? Nominaties kunnen nog tot uiterlijk 31 januari 2022 ingestuurd worden via cultuurprijzen@zedelgem.be.  

Lees het volledige reglement voor de cultuurprijzen op www.zedelgem.be/cultuurprijzen

Cultuurprijzen 2022 worden volgens het nieuwe reglement uitgereikt

Gemeente Zedelgem zal in 2022 de cultuurprijzen uitreiken aan de categorieën ‘Jonge Belofte’ en ‘Zedelgemnaar buiten Zedelgem’.

Voor beide categorieën gelden volgende criteria:

  • Men maakt(e) zich verdienstelijk binnen de brede culturele sector: zang, dans, toneel, poëzie, beeldende kunst, schilderkunst, muziek, erfgoed-gerelateerd, socio-cultureel verenigingsleven…
  • Men zorgt/zorgde, door de culturele prestaties en inzet, voor creativiteit, vernieuwing, gemeenschapsvorming of versterking van het maatschappelijk engagement in en voor Zedelgem.
  • Voor de categorie ‘Jonge Belofte’ geldt bijkomend dat dit een persoon moet zijn van maximaal 35 jaar oud.
  • Voor de categorie ‘Zedelgemnaar buiten Zedelgem’ geldt bijkomend dat dit een persoon, groep, organisatie of vereniging moet zijn die niet langer in de gemeente woonachtig is of er haar zetel heeft, maar wel een band heeft met onze gemeente.

Volgende info geef je door bij insturen van een nominatie:

  • Je geeft kort aan over wie het gaat, hoe hij/zij bijdraagt of bijdragen tot het brede culturele leven in onze gemeente en wat hij/zij reeds heeft of hebben verwezenlijkt. Graag ook wat beeldmateriaal meesturen.

Toonkansen

Uit alle nominaties kiest het college van burgemeester en schepenen, op advies van de cultuurraad, voor elke categorie de uiteindelijke laureaat. Tijdens de uitreiking, die georganiseerd zal worden in de tweede helft van april 2022, ontvangt elke laureaat een kunstwerk uit handen van de burgemeester en schepen van cultuur en, voor de ‘Jonge Belofte’, garandeert de gemeente ook toonkansen tijdens evenementen of activiteiten in en door de gemeentelijke diensten georganiseerd.