Zedelgemnaar Glenn Verbrugghe krijgt Burgerlijk Ereteken en diploma voor heldhaftigheid

Autobuschauffeur Glenn Verbrugghe uit Zedelgem werd op 20 september 2023 gehuldigd op het gemeentehuis voor zijn daad van moed en heldhaftigheid. Glenn kwam op 17 november 2020 met zijn autobus aangereden aan de spooroverweg in de Steenbrugsestraat in Loppem toen hij er een vrouw aantrof die met haar fiets op de sporen was gevallen. Glenn zette zijn autobus onmiddellijk stil, rende naar de gevallen vrouw en haalde haar van de sporen weg, dit terwijl de slagbomen van de spoorweg zich al aan het sluiten waren en de trein twintig seconden later voorbij raasde...

Burgemeester Annick Vermeulen: "Glenn heeft een leven gered of minstens de gevallen vrouw van een zeer groot ongeluk gered. Zijn handelswijze getuigt van grote moed en groot burgerschap. Dit is niemand ontgaan. De gemeente heeft toen al, in 2020, de aanvragen ingediend bij de bevoegde instanties om Glenn te huldigen en de passende eretekens te overhandigen. Deze werden in augustus laatstleden door de bevoegde instanties van de federale overheid binnenlandse zaken aan onze gemeente toegestuurd. Het is dan ook met veel plezier, respect en dankbaarheid dat wij onze Zedelgemse burger gehuldigd hebben op het gemeentehuis en hem het diploma van het 'Hero Fund' en de medaille, het Burgerlijk Ereteken van het Koninkrijk Belgiƫ, uitgereikt hebben. Een mooi moment."

Het Burgerlijk Ereteken van het Koninkrijk Belgiƫ wordt toegekend door de Minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Annelies Verlinden.

Het diploma van het 'Hero Fund' wordt door de betrokken commissie van de federale overheid toegekend aan Belgische burgers die daden van moed en heldhaftigheid gesteld hebben.

De federale overheid wijst de burgemeesters aan om hun burgers deze eretekens te overhandigen.

FOTO: Glenn Verbrugghe en zijn echtgenote, schepen Stijn Timmerman en burgemeester Annick Vermeulen.