Vlaggen wapperen voor het gemeentehuis van Zedelgem.

Zedelgem neemt opnieuw deel aan IDAHOT: regenboogvlag aan gemeentehuis, scholen en jeugdhuizen

16 mei 2023

Jaarlijks organiseren de regenbooghuizen een oproep aan alle Vlaamse steden en gemeenten om tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei een regenboogvlag op te hangen aan het gemeentehuis.

Gemeente Zedelgem neemt elk jaar deel aan IDAHOT en steekt lokaal de campagne zelfs nog een tandje bij: de gemeente bezorgde alle scholen op haar grondgebied en ook de jeugdhuizen regenboogvlaggen om IDAHOT te steunen, dit met de vraag om jaarlijks de vlaggen ook op hun locaties op te hangen.

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van diversiteit Charlotte Vermeulen: “De bewustwording voor een verdraagzame maatschappij waar iedereen zich goed in z’n vel moet kunnen voelen en zichzelf moet kunnen zijn, kan niet vroeg genoeg starten vindt ons gemeentebestuur.”

Lokaal Bestuur Zedelgem vindt het belangrijk om steun voor IDAHOT uit te drukken op een zichtbare manier. Hiervoor de scholen aanspreken en jongeren mee rond het thema laten sensibiliseren, versterkt de symboliek en betekenis van de regenboogvlag.