Zedelgem neemt deel aan klokslag 20.21 en laat kerkklokken luiden op oudejaarsavond

“Stilstaan bij mensen die we dankbaar zijn”, dat is de bedoeling van de actie klokslag 20.21 een initiatief van ‘verb(l)ind’, een vzw die inzet op verbondenheid, deugddoend ontmoeten en warm samenleven. Op oudejaarsavond om klokslag 20.21u. zullen de kerkklokken luiden in verschillende steden en gemeenten, zo ook in Zedelgem als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht. 

Burgemeester Annick Vermeulen: “We nemen deel om op die manier breed onze dankbaarheid te uiten aan iedereen die zorgt en in de zorg werkt alsook dankbaarheid te uiten aan alle medewerkers en vrijwilligers die zich volop inzetten in ons vaccinatiecentrum.  Door deel te nemen aan actie klokslag 20.21 zullen ook de Zedelgemse kerkklokken op oudejaarsavond luiden om stil te staan bij mensen die we dankbaar zijn.”

Wie ben jij dankbaar?

“In die aanhoudende onzekerheid wil actie klokslag 20.21 in deze corona-periode mensen uitnodigen om toch dankbaar stil te staan bij wat houvast geeft. Bij wat goed gaat en wie goed doet.” aldus vzw verb(l)ind.

Om woorden te geven aan die dankbaarheid, stapt verb(l)ind 2021 uit en het nieuwe jaar in met 21 dankbrieven. Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen oplijsting van goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar. De laatste brief die ze delen - op de laatste dag van het jaar - is een dankjewel van schrijfster Marieke De Maré aan haar buurvrouw. “Want dankbaarheid hoef je niet ver zoeken, je vindt ze hier en nu en om het hoekje.”

Meer weten? Contacteer dan initiatiefnemer hein.huyghe@verblind.be (0494 886 733), directeur van verb(l)ind.