Het logo van de UCI voor het WK tijdrijden in Brugge.

WK Tijdrijden Brugge - Knokke-Heist: impact dienstverlening De Lijn

Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september gaat het WK Tijdrijden door tussen Knokke-Heist en Brugge. Dit zal een grote impact hebben op de bediening van De Lijn gedurende die dagen, in Knokke-Heist en Brugge zelf, maar ook voor alle andere omliggende steden en gemeenten. Omwille van de te verwachten drukte en om grote vertragingen te voorkomen worden tijdens de training- en wedstrijddagen (van 18 tot en met 22 september) de streeklijnen van en naar Brugge aangepast.

  • Van 8.00 tot 20.00 uur rijden de streeklijnen niet meer tot in de stad, maar stoppen ze aan de stadsrand. Aan de overstappunten kan er overgestapt worden op de specifieke WK-pendelbussen die ook rijden ter vervanging van het gewone stadsnet van Brugge. De pendelbussen bedienen alle haltes op hun traject. De normale tarieven zijn van toepassing.
     
  • Voor 8.00 uur en na 20.00 uur volgen de stads- en streeklijnen de omleiding die ook van kracht is tijdens de opbouw- en afbouwfase. Ook de avondlijnen volgen een omleiding waardoor ze o.a. ’t Zand niet bedienen.

Tijdens de opbouw- en afbouwfase van het parcours (van 13 tot en met 17 september en op 23 en 24 september) volgen verschillende stads-, streek- en avondlijnen in Brugge een omleiding.

  • In Brugge kan ’t Zand niet bediend worden (in beide richtingen). Hierdoor is er geen bediening van de bushaltes aan ’t Zand, Vrijdagsmarkt en Zuidzandstraat. Ook de haltes Hoefijzerlaan en Beenhouwersstraat kunnen niet bediend worden.
  • Het historische centrum van Brugge zal enkel bediend worden door de lijnen 4 en 14 (omleiding via de Langestraat). De stadslijnen 1, 11, 6 en 16 worden omgeleid via de ring. Stadslijn 12 zal niet rijden tijdens deze periode.

Door het plaatsen van nadarafsluitingen en constructies over de rijweg is er op sommige dagen extra hinder mogelijk in de omgeving ’t Zand, de Bevrijdingslaan en Dudzele. We kunnen dan ook niet garanderen dat er geen vertragingen gaan optreden op de verschillende (streek)lijnen.

In bijlage:

  • Een schematische kaart van de pendelbussen en overstappunten in/rond Brugge tijdens de wedstrijddagen
  • Een detailkaart van de pendelbussen en overstappunten in/rond Brugge tijdens de wedstrijddagen

 

Meer informatie