Winterse werkdagen in het Spiesbos

Vorige winter werd een eerste deel van het Zedelgemse voedselbos aangeplant door een enthousiaste groep vrijwilligers. Ons Voedselbos kreeg ondertussen officieel een naam: Het Spiesbos. Dit is een verwijzing naar spijs (eten) en het spie-vormige perceel. Deze winter wordt het voedselbos verder aangelegd. Het Spiesbos is er voor en door Zedelgemnaren.

Kom meehelpen met de verdere aanleg van het Spiesbos

De hoofdactiviteit van deze winterse werkdagen bestaat voornamelijk uit het planten van heel wat fruit- en notenbomen. Dit gaat van klassiekers als appel, peer en okkernoot, naar minder gekende soorten zoals de szechuanpeper en olijfwilg. Als het planten vlot gaat, wordt er op de laatste dagen overgegaan naar de nazorg zoals aanbrengen van mulch rond de planten en verder aanduiden van de paden.

Jij bent dus van harte welkom om ons te komen helpen!

De werkdagen gaan door op:

  • Zondag 26 november 2023 vanaf 09u00
  • Zaterdag 9 december 2023 vanaf 13u00
  • Zaterdag 20 januari 2024 vanaf 13u00

Het Spiesbos is gelegen op de site Den Doorn (Diksmuidse Heirweg 10a, Zedelgem).

Heb jij interesse om dit project mee te realiseren? Neem je schop of spade en kom langs op een van de werkdagen. We vragen wel om ons op voorhand te contacteren als je wil meeplanten, zo kunnen we je persoonlijk verwittigen als de weersomstandigheden onze aanplant zouden verhinderen. Bel hiervoor 050 288 349 of mail naar milieu@zedelgem.be.

Wil je meer info over Het Spiesbos of wil je op de hoogte blijven via mail? Contacteer dan de gemeentelijke milieudienst: 050 288 349 - milieu@zedelgem.be