Werken kruispunt Noordstraat - Brugse Heirweg

De gemeente Zedelgem, de gemeentelijke rioolbeheerder Riopact en de nutsmaatschappijen De Watergroep en Fluvius plannen samen werken aan het kruispunt Noordstraat – Brugse Heirweg. Het kruispunt krijgt een andere inrichting. Gelijktijdig worden voorbereidende rioleringswerken uitgevoerd, dit om op termijn een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in de Noordstraat.

Planning van de werken:

  • Vanaf 4 januari 2021 tot midden februari worden de nutswerken uitgevoerd op het kruispunt. Hierbij wordt de doorgang vanaf de Brugse Heirweg op het kruispunt onderbroken. Door middel van 3-kleurige lichten zal doorgang mogelijk blijven langs de Noordstraat.
  • Vanaf midden februari 2021 tot eind april 2021 worden er infrastructuurwerken uitgevoerd. Hierbij worden rioleringen aangepast, het wegdek vernieuwd en de aansluiting voor de fietsers op het fietspad richting Jabbeke verbeterd. Gedurende deze periode wordt de doortocht op dit kruispunt volledig onderbroken.

Specifieke hinder voor de aanliggende bewoners wordt gecommuniceerd door de aannemers.

Heb je vragen omtrent deze werken, dan kan je steeds contact opnemen met de betrokken gemeentelijke dienst via wegenwerken@zedelgem.be of telefonisch via 050 288 220.

Omleiding tijdens de werken

Tijdens de werken is er een omleiding langs landelijke wegen waar er gewerkt wordt met een éénrichtingsverkeer. Het volledig signalisatieplan vind je terug bij de documenten.