Werken Brugsestraat / Torhoutsesteenweg / Sint-Elooistraat / Pastoor Staelensstraat

In het document hieronder vind je de aankondiging van werken langs verschillende wegen die rond de scholen zijn gelegen. De werken worden uitgevoerd om plaatselijk de waterleiding te vernieuwen en het glasvezelnetwerk uit te breiden. De werken zouden lopen van 15 maart 2021 tot 21 mei 2021 (ten laatste).

Zoals bij de meeste werken proberen we dit zo veel als mogelijk op te delen om de hinder te beperken.

  • 1e fase zijn de werken in de Brugsestraat ter hoogte van hotel Zuidwege. De hinder is hier vooral voor voetgangers en fietsers maar blijft verder beperkt. Er zal tijdelijk met de fiets aan de hand moeten verder gegaan worden richting Torhoutsesteenweg / Ruddervoordsestraat. Deze fase duurt ongeveer 1 week met tijdelijk herstel. Nadien, bij het effectieve herstel, zal er slechts beperkt hinder zijn.
     
  • 2e fase zijn de werken aan de Torhoutsesteenweg. Deze werken gebeuren volledig in het fietspad. Daarom wordt er in de Torhoutsesteenweg éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Sint-Elooistraat richting de rotonde. De fietsers en voetgangers begeven zich dan op het afgesloten rijvak in plaats van op het fietspad. Het andere verkeer moet een lokale omleiding volgen via de Brugsestraat - Kuilputstraat - Torhoutsesteenweg. Gezien hier niet enkel glasvezel wordt aangelegd, maar ook een nieuwe waterleiding wordt geplaatst, zal dit veruit het langste duren. De rijweg wordt terug opengesteld in beide richtingen wanneer het fietspad vrij is van werken.
     
  • De laatste fase zijn de werken in de Sint-Elooistraat (vanaf de Torhoutsesteenweg tot aan de Pastoor Staelensstraat) en de Pastoor Staelensstraat. Er is gevraagd aan de aannemer om deze werken zoveel als mogelijk in te plannen in de paasvakantie om de hinder te beperken. Als de werken nog bezig zijn wanneer de scholen terug open zijn, zal de parking niet toegankelijk zijn.

Het is mogelijk dat de laatste fase nog ingekort wordt waardoor de hinder in de directe omgeving van de school beperkt. Hierover is nog geen uitsluitsel. Hoe dan ook houden we de vinger aan de pols, en is de aannemer op de hoogte van de beperkingen die gelden omtrent werfverkeer aan de school.

Indien er problemen of suggesties naar boven komen neem gerust contact op met onze diensten. We kijken dan om zo snel als mogelijk bij te sturen waar nodig.