Werken aan perrons en stationsomgeving Zedelgem

Voor meer veiligheid en reizigerscomfort starten NMBS en Infrabel in februari 2019 met het verhogen, vernieuwen en schranken van de perrons in het station Zedelgem. De werkzaamheden zullen midden 2020 klaar zijn.
 
Perrons 1 en 2 in het station worden verhoogd en volledig vernieuwd . Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige ledverlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens ...
De vernieuwde perrons 1 en 2 zullen enkele tientallen meters verder van de overweg worden gebouwd zodat de overweg aan het station Zedelgem minder lang voor het autoverkeer gesloten blijft. Het schranken van de perrons zal zorgen voor een belangrijke mobiliteitsverbetering op deze drukke verkeersas. Perron 2 verhuist omwille van de veiligheid naar de andere kant van de overweg kant Brugge. Op het huidige perron 2 wordt een voet- en fietspad aangelegd met een afsluiting aan de kant van de sporen.

  • De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten ter hoogte van het nieuw te bouwen perron. 
  • De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er in de weekends van 18-19 mei, 14-15 september en 12-13 oktober 2019 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens deze weekends vervangbussen in. Meer info hierover op www.nmbs.be
  • Er zal voornamelijk overdag worden gewerkt met uitzondering van bovenstaande weekends waarin zowel overdag als ’s nachts zal worden gewerkt.

Ben je buurtbewoner en heb je vragen over deze werken? Surf naar www.infrabel.be of mail naar info.projecten@infrabel.be.

Of kom naar de bewonersvergadering:
-  dinsdag 22 januari 2019
- 19.00 tot 20.00 u.
- café Breughelhof, Ruddervoordsestraat 44, Zedelgem.