Een vrouw geniet van het uitzicht op de bergen en steekt haar handen in de lucht.

Week van de Geestelijke Gezondheid - Samen veerkrachtig!

1 oktober 2020

Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' zetten wij van 1 tot en met 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema en zetten we het belang van veerkracht in de kijker.

Want veerkracht is meer dan ooit nodig! Het leven zoals we dat kennen wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal. 

Het goede nieuws: Veerkracht kan je trainen! Want je veerkracht hangt voor een groot deel af van je vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En die kan je oefenen! Zo kan je leren hoe je met een negatieve gebeurtenis toch positief kan omgaan of hoe je je goed gevoel kan beschermen.

Hoe? Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaan we samen voor een veerkrachtig Zedelgem! Van 1 tot 10 oktober maken we geestelijke gezondheid meer bespreekbaar, bundelen we onze krachten en delen we tips en oefeningen om je veerkracht te versterken. Hou hiervoor zeker de facebookpagina van de gemeente in de gaten!

Wil je nu al aan de slag? Geef je veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be.

En neem ook zeker een kijkje op www.samenveerkrachtig.be.

 

Emoties bij kindjes - Blij, bang, boos

In het kader van dit preventieve gezondheidsbeleid bundelen Huis van het kind en de bib opnieuw de krachten met hun groene kikkertje. Het thema 'Blij, bang, boos' focust zich ook deze keer op de soms onverklaarbaar heftige emoties bij baby’s, peuters en kleuters. Wat ligt er aan de basis en hoe kun je er best mee omgaan?

Ouders die het huis van het kind bezoeken in de LDC Braambeier (kind en gezin consultatie, inschrijvingen Ferm, opvoedingswinkel...) kunnen er boekjes raadplegen in de kikkerkast over het thema. Als bijlage vind je ook de folder met leuke wist-je-datjes en boekentips. Alles is gericht op de leeftijd van baby tot lagere schoolkind.

Week van de Geestelijke Gezondheid - Samen veerkrachtig!