Het lokaal bestuur bij Warme William, symbool voor de warme gemeente Zedelgem.

'Warme gemeente Zedelgem' lanceert Warme William!

19 november 2019

Op dinsdag 19 november gaf Gemeente Zedelgem, samen met 5 andere steden en gemeenten uit de regio Brugge – Oostende - Veurne, de aftrap voor ‘Warme steden en gemeenten’. Met dit project wil Zedelgem de mentale gezondheid van kinderen en jongeren versterken en beschermen.

De geestelijke gezondheid van jongeren staat onder druk. 1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen. Nochtans vormt een goed mentaal welbevinden de basis voor een goede gezondheid later in het leven. Daarom wil het gemeentebestuur van Zedelgem de komende jaren werk maken van een ‘Warme Gemeente’. De gemeente wil kinderen en jongeren een veilige plek aanbieden waar ze hun talenten kunnen ontplooien, hun gevoelens kunnen benoemen en uiten, hulp leren vragen en vinden, én waarbij hun omgeving en leeftijdsgenoten hen ondersteunen. Het gemeentebestuur bundelt hiervoor de krachten samen met alle organisaties die werken met kinderen en jongeren en hun mentaal welzijn.

De mascotte van ‘Warme Gemeente Zedelgem’ is Warme William. Warme William nodigt iedereen uit om te vertellen hoe het écht met je gaat, én biedt een luisterend oor aan. Hij wil zoveel mogelijk Zedelgemnaren aanzetten om zelf ook een Warme William te worden voor de mensen uit je omgeving.

Momenteel staat Warme William ter beschikking in de inkomruimte van het gemeentehuis. Daarna zal hij een rondgang van verschillende locaties doen en opduiken in de deelgemeenten.

Kick-off met verenigingen in instuif Jeugdcentrum, De Groene Meersen, do. 19/12/2019

De gemeente organiseert een startvergadering met verenigingen uit de welzijns- en jeugdsector waar iedereen welkom is die geïnteresseerd is in het project Warme William of zelf ideeën wil aanbrengen. Deze startvergadering gaat door op donderdag 19 december 2019 om 20.00 u. in de instuif van het Jeugdcentrum in De Groene Meersen.

 Meer info: http://www.warmewilliam.be mail naar jeugd@zedelgem.be of sociale.dienst@zedelgem.be