Twee stoelen van 'Waar is Lilly'.

Waar is Lilly? Ga mee op zoek naar nieuwe pleeggezinnen

15 juli 2021

In Vlaanderen wonen meer dan 8.000 kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek in een pleeggezin. Vaak omdat hun ouders voor korte of langere tijd niet voor hen kunnen zorgen. Reeds 6.000 pleeggezinnen vangen iemand thuis op. Deze zomer gaat Pleegzorg op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen om nog meer kinderen en volwassenen een stabiele thuisbasis te bieden.

Dit doet de organisatie via een grote strandstoelenactie. In verschillende gemeenten en steden in Vlaanderen zijn deze zomer mysterieuze strandstoelen te vinden met het opschrift: waar is Lilly?

Net zoals bij de wereldbekende ‘Waar is Wally’-boeken, gaan mensen op zoek naar een kleurrijk figuurtje: het kleine meisje Lilly. Dit kan op de website waarislilly.be. Maar wie is zij precies? En waarom moet ze gevonden worden?

In de zomercampagne van Pleegzorg staat Lilly symbool voor alle pleegkinderen die nog geen pleegouders hebben. De nood is groot, wie interesse heeft om een kind of volwassene op te vangen, kan een infopakket aanvragen op www.pleegzorg.be.
 
Ook in de provincie West-Vlaanderen zijn er strandstoelen van pleegzorg terug te vinden in heel wat steden en gemeenten. Ook bij ons in Zedelgem! De strandstoelen staan t.e.m. 16/08 in de bibliotheek Zedelgem en aan de ingang van het vaccinatiecentrum De Groene Meersen.

Meer info  

Contacteer pleegzorg West -Vlaanderen: