Vrijwilligers zwerfvuil opruimen

Zwerfvuil kunnen we samen aanpakken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken. Het vraagt maar een kleine moeite om dit grote probleem definitief te bannen. Gewoon door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en tramkaarten in de vuilbak gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, want vele kleintjes maken jammer genoeg ... een grote berg afval.

Word mooimaker en kom op voor een mooie en propere buurt

Wilt u zich engageren om op een locatie in onze gemeente vrijwillig en op regelmatige basis het zwerfvuil op te ruimen. Dit is een mooi initiatief waarvoor onze dank.

De gemeente kan, in samenwerking met de mooimakers een opruimpakket aanbieden. Dit pakket bevat een fluojasje, handschoenen, grijper, en afvalzakken (pmd en rest).

Het opruimpakket kan afgehaald worden op de technische dienst. Op vraag kan dit ook op het gemeentehuis of in de bibliotheek. Alle materiaal is ook op kindermaat beschikbaar.

Een volle afvalzak zwerfvuil kan na melding aan IVBO buiten gezet worden bij de volgende ophaalbeurt van respectievelijk pmd/restafval in de gemeente.

Wel wordt gevraagd een 5-tal dagen vooraf een mail te sturen naar communicatie@ivbo.be met de vermelding van uw adres en de datum van de volgende ophaalbeurt waar u de zak wenst aan te bieden.

Vrijwilligers kunnen zich registreren op de website van de mooimakers en het gebied dat ze mee helpen opruimen ‘claimen’.

Scholen, verenigingen of groepen kunnen zich ook steeds aanmelden voor de bermadoptie, meer informatie kan gevonden worden op onze website.