Vrijwilligers vaccinatiecentra: meld je aan via centraal platform ‘Help de Helpers’

Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger om te helpen in een vaccinatiecentrum registreert zich best via het platform www.helpdehelpers.be.

In ELZ (Eerstelijnszone) WE40, waartoe gemeenten Oostkamp, Beernem, Zedelgem en Jabbeke behoren, zijn de vaccinatiecentra De Valkaart in Oostkamp (voor de inwoners van Beernem en Oostkamp) en De Groene Meersen in Zedelgem (voor de inwoners van Jabbeke en Zedelgem) volop in opbouw. 

In de vaccinatiecentra moeten veel taken volbracht worden om zich goed te kunnen organiseren voor de burger: taken van medische aard, maar ook van logistieke en administratieve aard. Tientallen mensen boden zich al spontaan aan om te helpen, maar nu is er één centraal platform waarop mensen die in een vaccinatiecentrum willen helpen, zich kunnen aanmelden: op www.helpdehelpers.be kunnen burgers zich registreren.  
Voor het samenstellen van de medische ploeg is de huisartsenkring aangesteld. Ook zij doen beroep op mensen die zich via ‘Help de Helpers’ aangeboden hebben om hun teams te vervolledigen.  

Vanuit de gemeenten zal vooral behoefte zijn aan logistieke hulp. Het gaat om vrijwilligers die willen instaan voor een goed verloop: parkeerwachters, mensen die ervoor zorgen dat iedereen zijn weg vindt, dat de richtlijnen (looplijnen, mondmaskers…) goed gevolgd worden.