Voortgang vernieuwingswerken treinperrons Zedelgem

De vernieuwingswerken aan de treinperrons te Zedelgem verlopen vlot. Vanaf september 2019 gaat de volgende fase van de werken in uitvoering.

Wat houdt de volgende fase van de vernieuwingswerken in en wat betekent dit voor de toegankelijkheid van de perrons voor treinreizigers?

  • Perron 1 kant Lichtervelde zal vanaf 02/09 om 12u gedeeltelijk niet meer toegankelijk zijn voor de treinreizigers. Er worden dan voorbereidingen getroffen om in opdracht van Infrabel (de spoorweginfrastructuurbeheerder) de nieuwe perronboorden te plaatsen. Deze zullen geplaatst worden tijdens het weekend van 14 en 15 september 2019.
    Het gedeelte van perron 1 kant overweg blijft na dit weekend in dienst voor het reizigersverkeer.

 

  • Perron 2 kant Lichtervelde zal vanaf 02/09 om 12u gedeeltelijk niet meer toegankelijk zijn vanuit de Hoge Vautestraat.
    De toegang tot dit perron zal vanaf de Hoge Vautestraat nabij de Stijn Streuvelsstraat afgesloten worden om te vermijden dat reizigers alsnog via deze weg op het perron zouden kunnen komen. Een deel van dit perron komt dan buiten dienst om materialen te kunnen stockeren als voorbereiding van de werken waarbij de nieuwe perronboorden geplaatst worden in het weekend van 14 en 15/09.

Perron 2 zal wel nog via de overweg toegankelijk zijn, maar in beperkte lengte tot het in dienst nemen van het nieuwe perron 2 na het weekend van 14 en 15/09/2019.

Tot aan het einde van de werken aan de perrons zal er geen doorgang meer zijn via het oude perron 2 tussen de Hoge Vautestraat en de Ruddervoordestraat.