Kasteel van Loppem.

Visit Zedelgem: bezienswaardigheden en toeristische troeven Zedelgem in de kijker

8 maart 2024

Gemeente Zedelgem is dit jaar gastgemeente voor het startmoment van het toeristisch seizoen in het Brugse Ommeland en grijpt deze gelegenheid aan om haar eigen Visit Zedelgem te lanceren. Het startmoment van Westtoer voor het Brugse Ommeland gaat door in het kasteel van Loppem op 12 maart 2024.

Visit Zedelgem is een handige webapplicatie die de bezienswaardigheden, toeristische troeven, fiets- en wandelroutes aanbiedt, en hiermee aansluit op de toeristische apps zoals Visit Vlaanderen, Visit West-Vlaanderen, Visit Bruges…

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van communicatie en erfgoed Jurgen Dehaemers: “Hiermee realiseren we een project uit het meerjarenplan 2020-2025. De website van Zedelgem is voornamelijk gericht op dienstverlening voor de burger en biedt ook een activiteitenkalender voor de organisaties van de erkende lokale verenigingen. Met Visit Zedelgem willen we toeristen, bezoekers, recreanten maar ook onze inwoners een handig platform aanbieden waar je vooral naartoe surft in het kader van vrijetijdsbesteding. Bovendien kijk je er echt van op hoezeer het de moeite waard is om Zedelgem te bezoeken. Bezienswaardigheden zoals het Vloethemveld, het doolhof bij het Kasteel van Loppem of de Romaanse doopvont in de kerk van Zedelgem dorp… maar ook ons ecologisch volkstuinpark Den Doorn met publieke bbq, volkstuintjes, hondenlosloopweide en bezinningsplek prijzen we evengoed aan. Daarnaast is onze gemeente goed gelegen in het groen en op korte afstand van trekpleister Brugge.”  

Toerist lokken naar Zedelgem: kastelen, fiets- en wandelroutes, charmante logeerplekjes… “we hebben het allemaal”

Wie naar www.visitzedelgem.be surft kan via enkele eenvoudige klikken de vele fiets- en wandelroutes op kaart verkennen, leuke picknickplekjes aanstippen en via fotocarrousels een beeld vormen van de bezienswaardigheden en omgevingssfeer die je er in deze “Groene en levendige gemeente in het Brugse Ommeland” kunt aantreffen. 

Schepen van toerisme Ann Devriendt: “Onze meest bekende toeristische trekpleisters zijn ongetwijfeld het Kasteel van Loppem met het doolhof en het Vloethemveld. Maar wie wil wandelen, fietsen, onderweg op leuke plekjes wil verpozen voor een picknick of op zoek is naar gezellige terrasjes en overnachtingen… komt zeker aan zijn trekken in Zedelgem. Om één voorbeeld te geven van een toeristisch project dat we de voorbije jaren uitgewerkt hebben is de Zedelgemse Zichten route, een fietsroute van 34 km met verschillende startpunten naar eigen keuze die je langs 15 authentieke zichten van Groot-Zedelgem brengt en vooral verrijkt wordt door erfgoed-kunstwerken en audio-materiaal. Maar Zedelgem beschikt over nog veel meer troeven, zo kan je ook komen logeren in kleinschalige en  unieke overnachtingslocaties, we hebben het allemaal…” 

QR-code en makkelijk raadpleegbaar op elke smartphone

Schepen van IT- en communicatie Jurgen Dehaemers: “Visit Zedelgem is makkelijk leesbaar vanop elke smartphone zonder dat je een app apart nog eens moet downloaden, maar door eenvoudig onze QR-code te scannen. We hebben Visit Zedelgem gemaakt met hetzelfde platform waarmee we kaartjes, plannetjes en georoutes aanbieden. Dit is zeer praktisch om de routes waar onze bezienswaardigheden zich bevinden, te verkennen. Want tenslotte biedt Visit Zedelgem aan wat er te zien en te doen is, en dit moeten bezoekers snel kunnen lokaliseren. Vanaf nu zetten we daarom de QR-code overal in de kijker!”