Verstrenging Corona-maatregelen over heel het land vanaf 9 oktober

Vanaf vrijdag 9 oktober worden een aantal corona-maatregelen in heel ons land verstrengd omdat het virus overal circuleert. Zo mag je maar 3 nauwe contacten meer hebben, maximaal 4 mensen tegelijk thuis uitnodigen en moeten cafés om 23 uur de deuren sluiten. Dat hebben de verschillende regeringen in ons land na overleg beslist .

De strengere maatregelen gaan in op 9/10 gedurende één maand en worden dan geëvalueerd:

 • Met maximaal 3 mensen nauw contact: een maand lang zullen dat dezelfde 3 mensen moeten zijn. Met nauwe contacten worden mensen van buiten jouw gezin bedoeld die je mag vastnemen, knuffelen en zoenen en waarbij je de anderhalve meter regel niet hoeft te respecteren. Dat telt per persoon en niet per gezin: ieder van ons mag dus 3 personen hebben waarmee de regels rond afstand houden niet gelden.
   
 • Maximaal 4 mensen tegelijk thuis uitnodigen, met respect voor de afstandsregels: per gezin mogen een maand lang maar maximaal 4 mensen bij je thuis uitgenodigd worden. Bij hen moet je wel de afstandsregels respecteren of als dat niet lukt een mondmasker dragen.
   
 • Cafés sluiten om 23 uur
   
 • Maximaal 4 mensen aan een tafel in de cafés: er mogen in de cafés dus ook maar maximaal 4 mensen aan eenzelfde tafel zitten. Met meer dan 4 mensen op café gaan, mag dus nog, maar dan zal je aan meerdere tafels moeten zitten.
   
 • Niet-georganiseerde samenscholingen met meer dan 4 mensen zijn verboden (tot nog toe was dat 10): het gaat hierbij niet om georganiseerde wandelingen of culturele activiteiten die volgens bepaalde regels moeten georganiseerd worden.
   
 • Tot slot wordt thuiswerken opnieuw sterk aanbevolen: als het kan meerdere dagen per week. 

Meer info op de officiële website COVID-19 en volg ook de informatie op de gemeentelijke website via de Corona-knop bovenaan de startpagina.