VC De Groene Meersen start met vaccinatie kinderen 5-11 jaar op zaterdag 8 januari 2022

Vaccinatiecentrum De Groene Meersen is vorige week (week van 20/12) volop gestart met het versturen van de uitnodigingen voor de vaccinatie van kinderen van 5 tot 11 jaar. In VC De Groene Meersen worden inwoners van Jabbeke en Zedelgem gevaccineerd. 

Vaccinatie kinderen 5-11 jarigen

In De Groene Meersen worden aparte prikdagen voor kinderen georganiseerd te beginnen met:
- zaterdag 8/01/2022 van 8.30u. tot 17u.
- woensdag 12/01/2022 van 14.30u. tot 19.30u.

Bijkomende vaccinatiedagen voor kinderen worden nog gepland.

Burgemeesters Daniël Vanhessche van Jabbeke en Annick Vermeulen van Zedelgem“In vaccinatiecentrum De Groene Meersen wordt de mogelijkheid geboden om vanaf volgende week kinderen behorende tot  de doelgroep 5-11 jarigen te vaccineren. Ons vaccinatieteam staat klaar om de kinderen te verwelkomen en goed op te vangen. Ons team organiseert extra dagen voor kinderen zodat we hen de volledige aandacht kunnen geven. De eerste dagen waarop enkel kinderen gevaccineerd zullen worden zijn gepland op zaterdag 8 januari van 8.30u.  tot 17u. en op woensdag 12 januari van 14.30u.  tot 19.30u. Er werden al meer dan 1.200 uitnodigingen verstuurd. Deze uitnodigingen zullen eind deze week (week van 27/12 of begin de eerste week van januari 2022  in de bus vallen.”

Uitnodiging en werkwijze bevestiging afspraak voor je kind

De uitnodigingen worden verstuurd van oud naar jong, het is dus normaal dat een 11-jarige eerder zijn uitnodiging ontvangt dan een 5 of 6- jarige bijvoorbeeld. Heb je de  uitnodiging voor je kind(eren) via brief niet ontvangen? Neem dan een kijkje  op www.myhealthviewer.be en volg volgende stappen:

 • Log in op Myhealthviewer.be
 • Selecteer je kind(eren)
 • Klik in de linkerkolom op Mijn Covid-19 info. 
  • Vervolgens zie je of er al een uitnodiging werd verstuurd en kun je je afspraak terugvinden.
  • Kopieer de  vaccinatiecode.
  • Surf naar covidvaccin.doclr.be/
  • Bevestig of verplaats je afspraak.

Als je nog niet bent uitgenodigd, dan kan je de komende weken een uitnodiging verwachten. 

Wat breng je mee naar het vaccinatiecentrum

 • Elektronische identiteitskaart (kids eId) of ISI+ kaart van het kind.
 • Toestemmingsbrief indien het kind niet vergezeld wordt door één van de ouders (bv. door een oma, opa, tante, …). Deze brief kun je terugvinden en downloaden via
  www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen 
 • Een mondmasker is verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Broers en zussen kunnen samenkomen naar het vaccinatiecentrum

Heb je meerdere kinderen en stel je vast dat hun vaccinatie op andere tijdstippen ingepland is? Je kan met meerdere van je eigen kinderen samenkomen naar het vaccinatiecentrum. Je moet dan wel de afspraken verplaatsen. Dit kan op volgende manieren:

 1. Je kan de afspraken zelf online verplaatsen. Hou je vaccinatiecode bij de hand en surf naar https://covidvaccin.doclr.be/ 
 2. Je neemt contact op met het callcenter om de afspraken te verplaatsen:
  Jabbeke: 050 810 222, e-mail: vaccinatie@jabbeke.be
  Zedelgem: 050 288 330, e-mail:  vaccinatiecentrum@zedelgem.be

Word verwittigd bij het vrijkomen van een plaatsje 

Indien je in de mogelijkheid bent om snel in te gaan op een oproep om bij een vrijgekomen plaats je snel met je kind(eren) naar het vaccinatiecentrum te begeven, laat het ons dan weten. Contacteer het callcenter om je in te schrijven op deze oproepingslijst.  Mail naar vaccinatiecentrum@zedelgem.be of bel 050 288 330.
 

Laat je kinderen vaccineren info

Samen kunnen we corona onder controle krijgen. Door iedereen te vaccineren. Ook jonge kinderen. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Laat je kind dus vaccineren. Want beter beschermd, da’s samen blijven leren, sporten en spelen.  Vaccinatiecentrum De Groene Meersen doet er alles aan om je kind goed op te vangen, deskundig het vaccin toe te dienen en dit in een toegankelijke en kindvriendelijke sfeer.

Alle info over COVID-vaccinatie bij kinderen vind je op:
www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen