Een stapeltje GFT-zakken klaar om verkocht te worden.

Vanaf januari 2022 restafval enkel nog in gele restafvalzakken aanbieden

29 december 2021

Vanaf 1 januari 2022 mag je restafval enkel nog in de gele restafvalzakken aanbieden. In de restafvalzak hoort huishoudelijk afval dat niet gesorteerd aangeboden kan worden. Sinds eind april 2021 zijn de bruine restafvalzakken volledig uit de handel, maar je kon ze wel nog gebruiken en aanbieden tot eind 2021. Vanaf het nieuwe jaar 2022 worden er geen bruine restafvalzakken meer aanvaard en mogen enkel de gele nog aangeboden worden.

Wekelijkse GFT-ophaling vanaf woensdag 5 januari 2022 van start

IVBO haalt vanaf 2022 groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in aparte zakken op. De GFT-zakken zullen wekelijks worden opgehaald, samen met het restafval, in een speciaal uitgeruste vuilniswagen met twee afzonderlijke laadruimtes. Je kan voor de eerste keer je GFT-afvalzakken aanbieden vanaf de eerste woensdag van januari 2022. In iedere brievenbus werd een infobrochure bedeeld waarin vermeld staat wat precies in deze zakken mag aangeboden worden. 

Voor grote hoeveelheden tuinafval kan je nog steeds beroep doen op de groencontainers van IVBO. Meer info vind je op ivbo.be

Verkoop GFT-zakken

De zakken hebben een formaat van 30 liter en kosten 3 euro/rol van 10 zakken. Je kan de zakken voorlopig alleen maar aankopen in het gemeentehuis en deelgemeentehuizen. Vanaf midden januari 2022 zullen de GFT-zakken ook te koop zijn in de  bestaande verkooppunten voor restafvalzakken en PMD-zakken.

Voor meer info zie ook: www.ivbo.be/