Vaccinatiecentrum De Groene Meersen zet 15.000ste prik

In vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem worden de inwoners van Jabbeke en Zedelgem geprikt. De vaccinatiecampagne draait nu op volle toeren. 

“Daar waar we in het begin van de vaccinatiecampagne tijdens de maanden maart en april per vaccinatiedag of halve dag slechts enkele honderden vaccins geleverd kregen, is het verschil nu wel zeer duidelijk en groot. Ons vaccinatiecentrum kan tegenwoordig verschillende volle dagen achter elkaar vaccineren omdat er grote hoeveelheden vaccins aangeleverd worden. Het gaat nu snel vooruit en dat is heel hoopgevend voor iedereen!” zeggen burgemeesters Daniël Vanhessche van Jabbeke en Annick Vermeulen van Zedelgem. 

Tijdens het Hemelvaartweekend bereikt vaccinatiecentrum De Groene Meersen de kaap van de 15.000ste prik! 

Om dit te vieren en ook om alle mensen die nog gevaccineerd moeten worden aan te moedigen om in te gaan op hun uitnodiging, hebben de burgemeesters op vrijdag 14 mei een geschenk overhandigd aan Carlos Bogaert uit Zedelgem en Jean-Marie Creyf uit Jabbeke. Met het prikken van deze inwoners bereikt het vaccinatiecentrum in Zedelgem immers de 15.000ste prik. 

“We willen hier graag aandacht aan geven om de mensen verder moed te geven. We moeten nog even met z’n allen de corona-maatregelen volhouden. De opkomst bij de oudere leeftijdsgroepen van de bevolking was bijzonder groot en nu willen we als gemeenten ook de grote brede jongere bevolkingsgroep oproepen om zich te laten vaccineren” aldus de burgemeesters. 

“We bedanken ook al onze medewerkers en vrijwilligers die ervoor zorgen dat het vaccinatiecentrum goed en vlot draait.  We krijgen vele complimentjes van bezoekers die ons zeggen of per mail sturen dat De Groene Meersen goed georganiseerd is en de burger er goed geholpen wordt. Da’s een pluim om op de hoed van alle medewerkers en vrijwilligers te steken!” 

Via de vaccinatieteller op www.laatjevaccineren.be kan iedereen de voortgang van de vaccinatiecampagne per gemeente volgen: op 13 mei 2021 was 46,16% van de volwassen bevolking van Zedelgem minstens met 1 prik gevaccineerd en 48,33% van de volwassen bevolking van Jabbeke.

Foto v.l.n.r. (onderaan te beginnen): Burgemeester Daniël Vanhessche en Jean-Marie Creyf van Jabbeke, Carlos Bogaert en burgemeester Annick Vermeulen van Zedelgem met coördinatoren van vaccinatiecentrum De Groene Meersen Gino Jonckheere en David Rubben.