Vaccinatiecentrum De Groene Meersen volop bezig met herfstcampagne 2022

Vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem, waar inwoners van Jabbeke en Zedelgem gevaccineerd worden, schakelt vanaf 12 september een versnelling hoger. Alle inwoners vanaf 18 jaar krijgen de mogelijkheid om zich opnieuw te beschermen tegen een covid-besmetting. 

Er wordt gevaccineerd met de aangepaste Pfizer of Moderna vaccins die door de Europese gezondheidsraad werden goedgekeurd eind augustus 2022. Deze vaccins zullen een betere bescherming bieden tegen de nieuwe Omicron-varianten.

Iedereen die langer dan 3 maanden geleden zijn laatste covid-vaccinatie kreeg zal in de komende periode een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Het doel is om tegen eind oktober - begin november 2022 iedereen de mogelijkheid geboden te hebben om een vaccin te ontvangen.   

Laat je tijdig vaccineren: ga in op je uitnodiging voor een herfstbooster

Tijdigheid speelt een belangrijke rol. Het doel van de herfstbooster is de bescherming tegen ernstige ziekte door Covid-19 te versterken en dit voor er zich een volgende opstoot aan besmettingen voordoet.

De uitnodigingen voor de herfstbooster 2022 gebeuren in drie fasen:  

  • De eerste groep personen, die ondertussen reeds een uitnodiging kregen, zijn de 65- plussers, immuungecompromitteerden en de medewerkers uit de zorgsector.
     
  • De tweede groep personen die een uitnodiging zullen ontvangen zijn personen in de leeftijdscategorie van 50 tot 64 jaar. De prikdagen worden voorzien eind september begin oktober 2022. 
     
  • Tot slot komen in oktober 2022 alle personen tussen 18 en 49 jaar aan de beurt.

Het Interministerieel Comité (IMC) beveelt een vaccinatie aan voor de kwetsbaren en degenen met wie ze samenwonen, 65-plussers en zorgverstrekkers. Aan de rest van de bevolking wordt het vaccin gratis aangeboden. 

Ook Qvax (de reservelijst) is opnieuw beschikbaar en zorgt ervoor dat er geen vaccins verloren gaan. 

Nog vragen? Een afspraak verplaatsen?

Heb je nog vragen of wens je een afspraak te verplaatsen? Contacteer dan het callcenter van vaccinatiecentrum De Groene Meersen op het nummer 050 288 330.

Vergeet zeker niet je identiteitskaart en mondmasker mee te brengen op de dag van je vaccinatie!