Een persoon werd gevaccineerd en kreeg een plakker.

Vaccinatiecentrum De Groene Meersen open tijdens zomermaanden

21 juni 2022

Vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem, waar inwoners van Jabbeke en Zedelgem gevaccineerd worden, blijft gedurende de zomermaanden juli en augustus beperkt open. Het vaccinatiecentrum bevindt zich in waakfase, dit betekent dat er één prikdag per maand georganiseerd wordt. 

Prikdagen in juli en augustus

 • dinsdag 19 juli 2022 vanaf 17u00
 • dinsdag 30 augustus 2022 vanaf 17u00

Vaccinatiecentrum De Groene Meersen werkt samen met het vaccinatiecentrum De Valkaart van Oostkamp en Beernem (gelegen in de Albrecht Rodenbachstraat 42 te Oostkamp). Dit betekent concreet dat het callcenter Zedelgem (te bereiken op het nr. 050 288 330) altijd kan nagaan of mensen in De Valkaart terecht kunnen mocht één van voormelde prikdagen in De Groene Meersen niet passen.

Op vakantie in het buitenland. Hoe zit dit met het Covid Safe Ticket?

Voor je op reis vertrekt kan je via volgende link nagaan wat het reisadvies is i.v.m. vaccinaties voor jouw bestemming: diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

CST(Covid Safe Ticket) heb je binnen Europa voorlopig niet meer nodig. Het PLF (Passagier Lokalisatie Formulier) is voorlopig niet meer van toepassing wanneer je België terug binnenkomt.

In sommige landen buiten Europa vraagt men voor elke toegediende prik het certificaat van vaccinatie bij aankomst.

Voor personen die op reis gaan en de vervallen, digitale certificaten nodig hebben is er een oplossing vanuit Vlaanderen.    

Controleer op www.mijngezondheid.be  of via de Covid Safe app of de QR-code al dan niet vervallen is. Indien de QR-code vervallen is:

 • Voor een digitaal certificaat kan je in de CovidSafe app de balk aanklikken met ‘controleer op nieuwe certificaten’ daarna log je via itsme/ ID-card in en worden uw certificaten vernieuwt.
   
 • Op www.mijngezondheid.be kan je het verlopen certificaat opnieuw downloaden en afdrukken.
   
 • Voor een certificaat op papier dien je contact op te nemen met de helpdesk van Vlaanderen op 078/78.78.50 elke werkdag tussen 9u en 19u.

 
Welke maatregelen gelden er voor evenementen en festivals deze zomer?

Sinds 23 mei 2022 is de coronabarometer gedeactiveerd. Evenementen of voorstellingen binnen en buiten mogen weer gewoon doorgaan.

Hou wel de nieuwsberichten in het oog voor eventuele aanpassingen van de maatregelen. Volg zeker de instructies van de organisatoren.

 
Booster na booster voor mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin

Mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin kunnen nog steeds een tweede booster krijgen. 

Er worden geen uitnodigingen verstuurd per post of via e-box voor bewoners die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin. Deze vaccinatie is vrijwillig en enkel mogelijk voor volwassenen(18+) en dit minstens 3 maanden na hun vorige booster.         

Indien je nog deze tweede booster-prik wenst, neem dan contact op met het callcenter op het nr.050 288 330.

Wat breng je mee op de dag van vaccinatie ?

 • je identiteitskaart
 • een mondmasker

Voel je je ziek of heb je koorts? Annuleer dan je afspraak of neem contact op met het callcenter op het nr. 050 288 330.