Plan over de wegenwerken in de Groenestraat.

Update werken Groenestraat - éénrichtingsverkeer tussen Brugsestraat en rotonde vanaf 16/03

Op donderdag 16 maart 2023 begint De Watergroep met de aanleg van de nieuwe nutsleidingen (water) in het deel van de Groenestraat tussen de Marsbiebuikstraat en de Brugsestraat. De huidige werf, tussen de Rusthuislaan en Ten Boomgaarde, zal dan terug volledig toegankelijk zijn.

Aanvullend aan de werken van De Watergroep begint de aannemer van Fluvius met hun werken (elektriciteit) vanaf Ten Boomgaarde (voorbij de rotonde) tot net voorbij de Marsbiebuikstraat.

 • Gevolgen voor gemotoriseerd verkeer
  Het doorgaand verkeer via de Groenestraat zal vanaf 16 maart 2023 niet meer mogelijk zijn tussen de rotonde en de Brugsestraat. Er wordt éénrichtingsverkeer voorzien voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Brugsestraat richting Zedelgem dorp. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer richting Zuidwege loopt via de Loppemsestraat en de Torhoutsesteenweg.
   

 • Gevolgen voor fietsers
  Fietsers komende van de rotonde zullen niet naar Zuidwege kunnen rijden via de Groenestraat. Deze zullen lokaal moeten omrijden via de Dr. Adriaensstraat, Strubbenslag of de Vloethemveldzate.
   

 • Gevolgen voor de buslijnen
  De buslijnen 55, 72 en de avondlijn 94 zullen een lokale omleiding volgen. De Halte Groenestraat wordt verplaatst naar de halte Driewege. De halte Zedelgem Dorp blijft bediend.

Het einde van deze werken zal nagenoeg samenvallen met de hoofdaannemer voor de volledige wegenwerken in de Groenestraat. Zodra de hoofdaannemer de werken heeft aangevat zal doorgaand verkeer in beide richtingen niet meer mogelijk zijn. Daarmee komen de werken van de Groenestraat in een nieuwe fase terecht waarbij er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is tussen de rotonde van de Groene Meersen en Zuidwege. Verder informatie over deze fase zal ten gepaste tijde gecommuniceerd worden.

 

Update werken Groenestraat - éénrichtingsverkeer tussen Brugsestraat en rotonde vanaf 16/03