Update wegenwerken Brugse - en Diksmuidse Heirweg

Donderdag 17/06 starten we ter hoogte van het kruispunt van de Zabekestraat met de voorbereiding van de betonwerken. Doorgang langs dit kruispunt zal vanaf donderdag 17 juni 2021 niet meer mogelijk zijn.
 

Welke impact heeft dit voor de bereikbaarheid?

  • Vanaf donderdag 17 juni 2021  zal de toegang naar Vloethemveld en het POV moeten gebeuren langs de Kronestraat. Aangezien de asfalt van dit wegdeel nog niet aangelegd is zal moeten gereden worden op fundering van de weg. 
  • We voorzien dat de overgang tussen de bestaande rijweg met traag verkeer toegankelijk is. Vanuit de Snellegemsestraat zal deze overgang niet mogelijk zijn. Verkeer richting POV en Vloethemveld moet via de Kronestraat verlopen vanaf 17 juni 2021
  • Het verkeer tussen de Zabekestraat en de prof. Nelisstraat zal moeten verlopen via Aartrijke en de Populierendreef. Ter hoogte van de Populierendreef zal tijdelijk enkel doorgang mogelijk zijn voor gewone auto's. We voeren samen met de betonneringswerken nog een verbetering uit aan de draaicirkels waardoor tractoren en vrachtwagens via deze straat niet kunnen indraaien tijdens de aanleg en het uitharden van het beton.
  • De Zabekestraat zal via het kruispunt met de Heirweg niet toegankelijk zijn. Er moet worden omgereden. Ondertussen is het Kruispunt met de Noordstraat ook opnieuw aangelegd wat de hinder minder maakt dan de vorige keer dat deze weg is afgesloten.

De exacte data van de asfalteringswerken is nog niet gekend. We verwachten dat we de weg opnieuw kunnen openstellen voor alle verkeer vanaf het bouwverlof deze zomer 2021.