Een fictieve foto van wielrenners die fietsen voor het goede doel.

Trap mee tegen kanker tijdens Iedereen 1000

10 mei 2021

Samen zoveel mogelijk kilometers fietsen. Tegen kanker en voor kankeronderzoek. Dat is het doel van Iedereen 1000, een actie voor Kom op tegen Kanker tijdens de week van hemelvaart. Van 10 tot en met 16 mei 2021 deelt Kom op tegen Kanker daarom 8 fietslussen van elk 125 km. Die lussen zijn verdeeld over alle provincies en doen de mooiste plekjes in elke regio aan.

Iedereen 1000 in onze gemeente

Het parcours (West-Vlaanderen - lus noord) doorkruist ook onze gemeente! Hierbij een warme oproep om deel te nemen. Je hoeft natuurlijk geen 125 km te fietsen, al mag dat natuurlijk wel. Je kunt ook perfect in je eigen omgeving kilometers malen. Vergeet je tochtje naar de bakker bijvoorbeeld niet. Elke kilometer telt en toont kankerpatiënten dat ze er niet alleen voor staan.

2 miljoen euro voor kankeronderzoek

Elke kilometer telt, elke euro ook. Tijdens Iedereen 1000 willen we immers al fietsend geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat kan door je te laten sponsoren, of door zelf een gift te doen. Het doel is immers om samen met alle andere fietsers tegen het einde van het hemelvaartweekend 2 miljoen euro aan kankeronderzoek te schenken. Zo zorgen we ervoor dat de levenskwaliteit en overlevingskansen van kankerpatiënten ook na deze coronaperiode blijven stijgen.

10 euro, 1000 km fietsplezier

Allemaal samen houden we de gereden kilometers en het ingezamelde geld bij in de app atlasGO. Daarin kun je elkaar ook aanmoedigen, bijvoorbeeld door foto’s (met unieke Iedereen 1000-filter) te posten, high-fives uit te delen of berichten te sturen.

Klaar voor de uitdaging?
Surf dan meteen naar iedereen1000.be, registreer je voor 10 euro, download de 8 fietslussen - samen goed voor 1000 km fietsplezier - of plan je tochtjes bij jou in de buurt en… trappen maar!