Tijdelijk callcenter en webformulier om corona-ziekteattesten aan te vragen

Momenteel worden de huisartsen overspoeld met vragen naar corona-gerelateerde ziekteattesten. Om de druk bij de huisartsen te verminderen richt Huisartsenkring Brugge en omgeving (HABO) een tijdelijk callcenter op. Burgers van de gemeenten Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem, Brugge, Blankenberge, Damme, Zuienkerke, De Haan en Knokke-Heist kunnen vanaf dinsdag 25 januari tot en met maandag 28 februari 2022 terecht op het nummer 050 44 86 86 voor het aanvragen van een corona-ziekteattest. Het attest kan men ook online aanvragen via www.testcovidnwvl.be

De medewerkers van dit tijdelijk callcenter zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Ze zullen de aanvragen steeds GDPR-proof (volgens de privacywetgeving) verwerken en zijn gebonden aan de geheimhoudingsplicht.

 

In welke situaties heb je een corona-ziekteattest nodig? 

Een corona-ziekteattest heb je nodig wanneer je werkgever dit verlangt. Het attest kan worden aangevraagd en afgeleverd bij een officieel bevestigde positieve PCR-test of snelle antigeentest. Voor positieve zelftesten kunnen geen ziektebriefjes worden aangevraagd of afgeleverd. 

Voor heel wat werkgevers volstaat echter een quarantaine-attest dat je zelf kunt aanvragen via https://quarantaine.info-coronavirus.be/nl.

De door HABO aangestelde artsen zullen de gevalideerde aanvragen handtekenen. Binnen de 36 uur worden de corona-ziekteattesten via e-mail aan de patiënt bezorgd. Indien de patiënt niet over een e-mailadres beschikt, kan hij/zij na afspraak het uitgeprinte attest afhalen aan de balie van het testcentrum in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, 8000 Brugge).

Voor alle duidelijkheid: bellen naar het tijdelijk callcenter (050 44 86 86) kan enkel voor het aanvragen van corona-ziekteattesten. Voor alle andere informatievragen rond vaccinatie kan men nog steeds terecht bij het callcenter van Vaccinatiecentrum De Groene Meersen op het nummer 050/288 330. Mailen kan ook naar vaccinatiecentrum@zedelgem.be.

Heel wat informatie is ook terug te vinden op de corona-webstek van gemeente Zedelgem.