Tentoonstellingen

Kunstroute pARTcours / thema: vuur

Tijdens het Pinksterweekend, van zaterdag 27 mei t.e.m. maandag 29 mei 2023, organiseren de cultuurdienst en de werkgroep beeldende kunst meerdere tentoonstellingen met beeldende kunst en een poëzieroute in Veldegem. Ook de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de VBS De Stapsteen in Veldegem kruipen in hun pen en brengen hun mooiste gedichten voor jullie. 

We heten kunstliefhebbers alvast van harte welkom in het Veltershof, de Onze-Lieve-Vrouwekerk (ook in de tuin rondom de kerk zal er heel wat te beleven zijn), de polyvalente zaal De Bosserij en op het domein Hoogveld.  

Benieuwd naar het programma van de kunstroute? Vanaf 1 mei zul je hier gratis de folder kunnen downloaden. Alle info m.b.t. de kunstroute zal ook te vinden zijn in het Zedelgem Magazine van mei. 

Voor de kunstenaars/dichters: inschrijven voor de kunstroute is niet meer mogelijk. 

Kunstenaar in de kijker

Sinds 2009 wordt op regelmatige tijdstippen een Zedelgemse kunstenaar in de kijker gezet. De werkgroep Beeldende Kunst (onderdeel van de cultuurraad) maakt daarvoor een selectie uit de gekende Zedelgemse kunstenaars.

Kwamen al aan bod: Carine Vankeirsbilck, Bart Madou, Noël Verhelst, Tine Devooght, Rika Van Dycke, Annemie De Vadder, Herman De Leye, Steffen Christensen, Tine Demol, Balder Goethals, Martine Le Comte, Dorine Van Hevel, Kunstkring Elefteria, Wouter Cocquyt, Adolf Naessens, Vera Cuvelier, Wilfried Van Moortel, fotoclub Aquarius uit Veldegem, Aukje Goethals en Dieter Provoost. 

 

Databank van lokale beeldende kunstenaars

De cultuurdienst en de werkgroep beeldend kunst willen graag een beter zicht krijgen op het creatief talent in onze gemeente zodat we je beter kunnen bereiken en informeren. Wens je opgenomen te worden in onze databank van beeldende kunstenaars? Misschien vulde je in het verleden een fiche in als individuele Zedelgemse kunstenaar, maar het is interessant om je gegevens op te frissen en dat kan via dit formulier (vanaf november 2022).