Tentoonstellingen

Reflections - Dominique Lobbestael (X)

Dominique Lobbestael (X) legt vast wat hij ziet, voelt, denkt, droomt, ruikt, hoort, vreest en niet begrijpt. Hij streeft ernaar het mysterieuze en ontastbare te belichamen door middel van zijn schilderijen. De symboliek in zijn werk werpt een kritische blik op de hedendaagse maatschappij. Zijn kleurenpalet en stijl fungeren als zijn pianotoetsen, waarbij hij, door zijn aardse beleving van de wereld, ze aanslaat als piano, crescendo of forte.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van Zedelgem van maandag 3 juni tot vrijdag 28 juni.
Op zondag 16 juni is Dominique aanwezig van 14u tot 17u om je persoonlijk te woord te staan. 

Meer info: dominiquelobbestael.com 

Kunstenaar in de kijker

Sinds 2009 wordt op regelmatige tijdstippen een Zedelgemse kunstenaar in de kijker gezet. De werkgroep Beeldende Kunst (onderdeel van de cultuurraad) maakt daarvoor een selectie uit de gekende Zedelgemse kunstenaars.

Kwamen al aan bod: Carine Vankeirsbilck, Bart Madou, Noël Verhelst, Tine Devooght, Rika Van Dycke, Annemie De Vadder, Herman De Leye, Steffen Christensen, Tine Demol, Balder Goethals, Martine Le Comte, Dorine Van Hevel, Kunstkring Elefteria, Wouter Cocquyt, Adolf Naessens, Vera Cuvelier, Wilfried Van Moortel, fotoclub Aquarius uit Veldegem, Aukje Goethals, Dieter Provoost, Herwig Vandoorne en Brigitte Vrielynck.

Databank van lokale beeldende kunstenaars

De cultuurdienst en de werkgroep beeldend kunst willen graag een beter zicht krijgen op het creatief talent in onze gemeente zodat we je beter kunnen bereiken en informeren. Wens je opgenomen te worden in onze databank van beeldende kunstenaars? Misschien vulde je in het verleden een fiche in als individuele Zedelgemse kunstenaar, maar het is interessant om je gegevens op te frissen en dat kan via dit formulier (vanaf november 2022).

Kunstroute pARTcours

Tweejaarlijks, tijdens het Pinksterweekend, organiseren de cultuurdienst en de werkgroep beeldende kunstroute pARTcours. 

Lokale kunstenaars kunnen zich hiervoor inschrijven. Heb je interesse om in de toekomst deel te nemen? Neem dan contact op met de cultuurdienst voor meer info.