Tentoonstellingen

Kunstenaar in de kijker Dieter Provoost / Eyeslikepics - Fotografie

Van september t.e.m. november 2022 stelt lokaal talent Dieter Provoost (Eyeslikepics) tentoon in het gemeentehuis van Zedelgem 

Dieter reist de grenzen af tussen stad en landschap, verleden en heden. Hij gebruikt hierbij oude historische technieken, die te vaak in de vergeetput verdwenen door de opkomst van moderne technologie. Voor hem zijn de vergankelijkheid van gebouwen, de mensen en de natuur een eeuwige bron van inspiratie. 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis: https://www.zedelgem.be/contact-openingsuren

 

Sinds 2009 wordt op regelmatige tijdstippen een Zedelgemse kunstenaar in de kijker gezet, in het gemeentehuis of in de bibliotheek. De werkgroep Beeldende Kunst (onderdeel van de cultuurraad) maakt daarvoor een selectie uit de gekende Zedelgemse kunstenaars.

Kwamen al aan bod: Carine Vankeirsbilck, Bart Madou, Noël Verhelst, Tine Devooght, Rika Van Dycke, Annemie De Vadder, Herman De Leye, Steffen Christensen, Tine Demol, Balder Goethals, Martine Le Comte, Dorine Van Hevel, Kunstkring Elefteria, Wouter Cocquyt, Adolf Naessens, Vera Cuvelier, Wilfried Van Moortel, fotoclub Aquarius uit Veldegem en Aukje Goethals. 

 

Kunstroute pARTcours

pARTcours is een gevestigde waarde in onze gemeente. Om de twee jaar buigt de werkgroep beeldende kunst zich samen met de cultuurdienst over de uitwerking van de kunstroute. 

In 2023 zullen kunstliefhebbers opnieuw hun ogen de kost kunnen geven tijdens onze kunstroute. Dit keer nodigen we iedereen uit om in Veldegem creatief talent te ontdekken. Er worden meerdere groepstentoonstellingen georganiseerd op unieke locaties zoals het nieuwe Veltershof en het domein Hoogveld.

Noteer alvast in je agenda: de kunstroute zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend, van zaterdag 27 t.e.m. maandag 29 mei.

Kunstenaars worden uitgedaagd om te werken rond het thema ‘vuur’

Elke deelnemer kan 3 werken naar keuze tentoonstellen en 1 themawerk.  Dit keer laten de deelnemers zich inspireren door het thema ‘vuur’. Omdat de realisatie van een kunstwerk tijd vraagt wordt het thema nu reeds bekendgemaakt.

Ben je creatief en heb je interesse om deel te nemen als lokale kunstenaar of samen met je kunstvereniging? Vanaf 1 november en tot 15 februari kun je je deelname bevestigen bij de cultuurdienst.