Tentoonstellingen

Kunstenaar in de kijker

UITGESTELD - Tentoonstelling Aukje Goethals

Dit najaar zou jong en lokaal artistiek talent Aukje Goethals tentoonstellen in LDC Jonkhove, maar helaas kan dit niet doorgaan omwille van de maatregelen die genomen worden in de strijd tegen het coronavirus. We hopen heel snel een nieuwe datum te kunnen meedelen. 

Aukje heeft duidelijk wat je noemt ‘een aardje naar haar vaartje’: ze heeft van kindsbeen af een passie voor kunst ontwikkeld. Ze zat altijd bij haar vader aan tafel toen hij zijn teken- of schilderopdrachten afwerkte en van hem leerde ze onderhand werken met kleurschakering, licht en schaduw en diverse andere technieken: werken met potlood, kleurpotlood, pen, enz. 

Tegenwoordig is Aukje vooral gefocust op digitaal tekenwerk en -ontwerp, waarbij de aandacht gaat naar eigen ontworpen animatiefiguren. Haar grote droom is om ooit mee te werken aan de productie van animatiefilmpjes.

 

 

Sinds 2009 wordt op regelmatige tijdstippen een Zedelgemse kunstenaar in de kijker gezet, in het gemeentehuis of in de bibliotheek.

De werkgroep Beeldende Kunst (onderdeel van de cultuurraad) maakt daarvoor een selectie uit de gekende Zedelgemse kunstenaars.

Kwamen al aan bod: Noël Verhelst, Tine Devooght, Rika Van Dycke, Annemie De Vadder, Herman De Leye, Steffen Christensen, Tine Demol, Balder Goethals, Martine Le Comte, Dorine Van Hevel, Kunstkring Elefteria, Wouter Cocquyt, Adolf Naessens, Vera Cuvelier, Wilfried Van Moortel en fotoclub Aquarius uit Veldegem.

pARTcours

Het kunstevenement pARTcours is een gevestigde waarde in onze gemeente. Om de twee jaar buigt een enthousiaste werkgroep vrijwilligers zich samen met de cultuurdienst over de uitwerking van de kunstroute. 

De 10de editie van pARTcours zal plaatsvinden in het Pinksterweekend (zaterdag 22 t.e.m. 24 mei 2021). De unieke setting van de kerk van de Priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië wordt de uitvalsbasis van de kunstroute.

Beeldende kunstenaars worden uitgedaagd om een werk te maken rond het thema 'wind', een logische vervolg op het thema 'water' (2019).

Schrijf je nu in via dit formulier of bij de dienst cultuur via cultuur@zedelgem.be of 050/28 86 05

De inschrijvingsvoorwaarden vind je onderaan deze pagina.