Tentoonstellingen

Databank van lokale beeldende kunstenaars

De cultuurdienst en de werkgroep beeldend kunst willen graag een beter zicht krijgen op het creatief talent in onze gemeente zodat we je beter kunnen bereiken en informeren. Wens je opgenomen te worden in onze databank van beeldende kunstenaars? Misschien vulde je in het verleden een fiche in als individuele Zedelgemse kunstenaar, maar het is interessant om je gegevens op te frissen en dat kan via dit formulier (vanaf november 2022).

Kunstenaars in de kijker

De volgende kunstenaars in de kijker zijn:

  • Herwig Vandoorne: glaskunst, iconografie, keramiek, porselein, schilder- en tekenkunst 
   Tentoonstelling in het gemeentehuis van Zedelgem - Oktober 2023 (flyer onderaan de pagina)

  • Brigitte Vrielynck: glaskunst, grafiek, letterkappen en schilderkunst
   Tentoonstelling (locatie wordt later bekendgemaakt) - Maart 2024

  Sinds 2009 wordt op regelmatige tijdstippen een Zedelgemse kunstenaar in de kijker gezet. De werkgroep Beeldende Kunst (onderdeel van de cultuurraad) maakt daarvoor een selectie uit de gekende Zedelgemse kunstenaars.

  Kwamen al aan bod: Carine Vankeirsbilck, Bart Madou, Noël Verhelst, Tine Devooght, Rika Van Dycke, Annemie De Vadder, Herman De Leye, Steffen Christensen, Tine Demol, Balder Goethals, Martine Le Comte, Dorine Van Hevel, Kunstkring Elefteria, Wouter Cocquyt, Adolf Naessens, Vera Cuvelier, Wilfried Van Moortel, fotoclub Aquarius uit Veldegem, Aukje Goethals en Dieter Provoost. 

    

   Kunstroute pARTcours

   Tweejaarlijks, tijdens het Pinksterweekend, organiseren de cultuurdienst en de werkgroep beeldende kunstroute pARTcours. 

   Lokale kunstenaars kunnen zich hiervoor inschrijven. Heb je interesse om in de toekomst deel te nemen? Neem dan contact op met de cultuurdienst voor meer info. 

   Gedichtententoonstelling: in vuur en vlam

   Naar aanleiding van kunstroute pARTcours tijdens het Pinksterweekend werd de gedichtententoonstelling ‘In vuur en vlam’ geopend. Een buitententoonstelling met 10 gedichten waarbij lokale dichters zich lieten inspireren door het thema vuur.

   Nog t.e.m. eind augustus kun je deze poëzieroute ontdekken in de tuin achter de Onze Lievevrouwekerk van Veldegem.