Opening van de koestertuin door het lokaal bestuur.

Sterretjesweide wordt Koestertuin

11 december 2023

In kader van de uitwerking van het Europese projectdossier "Zedelgem herademt" wordt de sterretjesweide op de begraafplaats Sint-Laurentius gefaseerd omgevormd tot een Koestertuin. Op die manier hopen we nog meer ruimte te creëren voor rouwverwerking en troost.

Er werd extra zitgelegenheid voorzien in de Koestertuin, en er werden ook wat spelelementen voor kinderen voorzien. Broertjes en zusjes vinden er de Warme William-bank terug en kunnen zich ook uitleven op het nieuw aangelegde sterrenpad. Kinderen beleven verdriet immers op een heel andere manier en willen al gauw terug spelen, terwijl ouders nog even willen stilstaan bij het verlies van hun kind. 

We hopen dat de Koestertuin een bijzondere ontmoetingsplek mag zijn, waar ouders van overleden kindjes troost vinden, en kinderen op hun eigen manier hun verdriet kunnen beleven.

Koesterweek

Het gemeentebestuur neemt jaarlijks deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, met allerhande initiatieven en activiteiten. 
Burgemeester Annick Vermeulen: “Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Het is zo belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen. Door deel te nemen aan de Koesterweek geven we een troostend signaal en extra warmte aan deze gezinnen. Ook blijvende erkenning en herdenking aan hun kind is voor hen van onschatbare waarde.”

met steun van de Europese Unie, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaamse Landmaatschappij en de Provincie West-Vlaanderen