Sport- en zwemlessen vanaf september 2023: inschrijvingen open

Inschrijvingen voor de gemeentelijke sport- en zwemlessen zijn geopend! Dit kan online via inschrijvingen.zedelgem.be.
De lessen starten vanaf maandag 4 september. De uurregeling en meer info vind je hier.
Vragen? Neem dan contact op met de sportdienst: 050 288 330 - sport@zedelgem.be

Zwemlessen beginners 1ste trimester

De lessen vinden plaats ofwel op dinsdag ofwel op donderdag, wekelijks van 16u45 tot 17u30. Deze les is voor kinderen die vanaf september naar het 1ste leerjaar gaan of hoger.

Als de cursus volzet is, raden we aan om in te schrijven op de wachtlijst. Wij houden hiermee rekening als er plaatsen vrijkomen en/of bij de organisatie van een nieuwe cursus.

Zwemlessen half-gevorderden en gevorderden 1ste trimester

Je kan pas inschrijven voor een cursus half-gevorderden of gevorderden als je een cursus beginners of half-gevorderden bij de sportdienst hebt gevolgd. De lesgevers zullen je hiervan verwittigen.

Zwemschool

Naast de zwemlessen organiseert de sportdienst ook de zwemschool voor kinderen van het 2de leerjaar tot en met het 3de middelbaar. De plaatsen zijn beperkt. 

Volgde je nog geen zwemlessen bij de sportdienst? Dan kan je je vanaf 1 juni inschrijven op de wachtlijst via inschrijvingen.zedelgem.be. Kies voor de activiteit “Wachtlijst zwemschool nieuwe leden”. Als er plaatsen vrijkomen, word je uitgenodigd voor een zwemtest.

Tijdens de zwemtest kijken we of je 50m schoolslag kan zwemmen in diep water met de juiste coördinatie en de aquatische ademhaling. Bij kinderen vanaf het 4de leerjaar testen we ook de borst- en rugcrawl. Aan het einde van de zwemtest geven we mee bij welke groep je kan aansluiten.

Kinderen die reeds lid zijn van de zwemschool kunnen zich vanaf maandag 26 juni opnieuw inschrijven voor het volgend schooljaar. De inschrijvingen worden afgesloten op maandag 31 juli. Daarna worden de inschrijvingen open gesteld voor de nieuwe leden.