Sport- en cultuurprijzen Zedelgem uitgereikt

Op vrijdag 6 mei werden in De Groene Meersen de Zedelgemse sport- en cultuurprijzen uitgereikt. Tijdens een coronajaar werden er toch enkele uitzonderlijke prestaties geleverd. De gemeente zette deze prestaties in de bloemetjes. 

Jonge Beloften

Allereerst werden de jonge beloften gehuldigd. Belgisch en Europees kampioene veldrijden Lisa Maes mocht de prijs voor sportbelofte in ontvangst nemen. Voor cultuur ging de prijs Jonge Belofte naar tekenares Aukje Goethals. Zij stelde tijdens het najaar van 2021 haar werk tentoon in GC Jonkhove als Kunstenaar in de Kijker. Tijdens de uitreiking werd ook onthuld dat zij het campagnebeeld voor volgend cultuurseizoen ontwierp. 

Cultuurprijs Zedelgemnaar buiten Zedelgem

Bluesmuzikant Guy Verlinde mocht de cultuurprijs Zedelgemnaar buiten Zedelgem in ontvangst nemen en zorgde doorheen de avond voor sfeervolle muzikale intermezzo’s. Guy wordt de ‘hardest working man of Belgian Blues’ genoemd en engageert zich voor de jeugd met educatieve workshops over muziek.

Sportmannen

Twee sportmannen mochten dit jaar deze titel in ontvangst nemen. Tennisser Wiebe Van Mullem en marathonloper Didier Braet werden beiden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties in 2021. Wiebe Van Mullem behaalde de dubbelfinale in de categorie nationale Masters. De 50-jarige Didier Braet snelde naar een prachtige 5de plaats op de marathon in Ibiza.

Sportploeg 

Ook de pupillen van basketbalclub Lions Zedelgem vielen in de prijzen. Zij werden kampioen in hun reeks.