Een spelletje tijdens de spelnamiddagen in de Zedelgemse bib.

Spelnamiddagen in de Zedelgemse bib met meer dan 40 nieuwe bordspellen

Op woensdag 6 oktober 2021 vond een eerste spelnamiddag plaats in de bibliotheek van Zedelgem, begeleid door vereniging ‘Spelen op Zolder’. Er werd lustig gegooid met de dobbelsteen, stapjes vooruit en achteruit gezet, een nieuw spel geleerd “dat ik zeker zal vragen aan de Sint”

Dit ter promotie van de spelnamiddagen die, vanaf het voorjaar 2022, op woensdagnamiddag in de bibliotheek georganiseerd zullen worden en waar iedereen welkom zal zijn in de leeszaal één (of meerdere leeszalen) om de aanwezige spelletjes te spelen.

De bibliotheek verzamelde ondertussen al heel wat spelletjes, met dank aan de gulle giften van personeel en inwoners, maar kreeg van ‘Spelen op Zolder’ nog een bijzonder leuke verrassing!

Zij kwamen niet alleen de spelletjesnamiddag professioneel begeleiden, ze brachten ook een groot aantal gloednieuwe spelletjes mee op hun vraag gekregen van Nederlandstalige fabrikanten en die de bib allemaal mag houden om de burger van Zedelgem mee te plezieren, hoe tof is dat?!

Bij een volgende spelletjesnamiddag in samenwerking met ‘Spelen op Zolder’ krijgt bib Zedelgem er trouwens nog een lading… om zo in totaal een 40 à 50 tal gloednieuwe leuke bordspellen voor jong en oud in het aanbod te kunnen opnemen. Het loont dus zeker de moeite eens een kijkje te komen nemen en gezellig mee te spelen.

Met dank aan ‘SPELEN OP ZOLDER’. Spelletjes spelen in de bib zal vanaf volgend jaar net dat ietsje leuker zijn.