Sinterklaasfeest op 3 december: WIJZIGING LOCATIE

Sinterklaas ontvangt de Zedelgemse kinderen in het gemeentehuis!

Komende zondag 3 december 2023 doet de Sint zijn intrede in gemeente Zedelgem. Voor dit feest zijn 200  kinderen en ouders/grootouders ingeschreven. Aanvankelijk zou het Sinterklaasfeest traditioneel doorgaan op vrijetijdssite de Groene Meersen, maar de gemeente kampt er momenteel met een rattenplaag als rechtstreeks gevolg van de grote wateroverlast van de voorbije periode. 

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van jeugd Charlotte Vermeulen: “De bestrijding, een plan van aanpak dat zeker tot begin januari 2024 zal duren, maakt het dit jaar op het laatste nippertje onmogelijk om het Sinterklaasfeest te laten doorgaan in de Groene Meersen. Maar we willen dit warme feest absoluut laten doorgaan voor onze kinderen, dus hebben we een alternatief op poten gezet en zullen de Zedelgemse kinderen op het gemeentehuis ontvangen worden!.”

De gemeente zal alle ingeschrevenen ook rechtstreeks contacteren om de aangepaste locatie te communiceren.

Aangepaste locatie en programma

Start geanimeerde Sinterklaasstoet aan dienstencentrum De Braambeier (Loppemsestraat 14a)

  • 13u00: De aanwezigen vertrekken in stoet vanuit de Sint-Jorislaan, dit is vlak naast de Braambeier. De stoet gaat richting gemeentehuis Zedelgem. De route van de stoet kun je hieronder downloaden.
  • aankomst stoet aan Gemeentehuis Zedelgem (Pater Amaat Vynckeplein 1). Iedereen is welkom om samen met de Sint en de Pieten mee te wandelen en zich te amuseren in de stoet en zo de intrede van Sinterklaas in Zedelgem te vieren.
  • 14u00 tot 16u30 ontmoeting met de Sint: alle kinderen kunnen persoonlijk tot bij de Sint gaan in het gemeentehuis. Ze kunnen er hun verlanglijstje of een Sint-tekening afgeven en ontvangen iets lekkers! 
  • De clowns Dippy en Doppy zorgen voor vermaak en toveren een glimlach op ieders gezicht met hun gekke ballonnen. 

Deze organisatie wordt geanimeerd en opgeluisterd door Koninklijke Harmonie Hoger op Aartrijke en de Spotlights. We kijken alvast uit naar de intrede van Sinterklaas in onze gemeente.

Documenten