Schoolvoorstellingen

Jaarlijks organiseren we schoolvoorstellingen voor de Zedelgemse scholen tijdens de lesuren.

Jaarlijks organiseren we schoolvoorstellingen voor de Zedelgemse scholen tijdens de lesuren. Deze voorstellingen worden met zorg geselecteerd om een gevarieerd en kwalitatief aanbod te garanderen. Kinderen en jongeren maken op die manier kennis met de boeiende theaterwereld en we proberen hen zo te prikkelen om hun culturele ontdekkingstocht verder te zetten. Bij de meeste schoolvoorstellingen wordt een educatieve lesmap bezorgd aan de scholen ter voorbereiding van hun bezoek.  Dankzij Ginter (intergemeentelijke culturele samenwerking) kunnen we om de twee jaar ook gratis omkaderingsworkshops aanbieden in de klas zelf.

Voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar wordt om de twee jaar een cultuurdag georganiseerd.  Op deze dag krijgen ze een heel divers en hedendaags aanbod aan cultuurvormen voorgeschoteld waar ze actief aan kunnen deelnemen.

Voor leerlingen t.e.m. het vierde leerjaar wordt gratis busvervoer ingelegd om de culturele activiteiten in het gemeenschapscentrum bij te wonen.  De oudere leerlingen worden gestimuleerd om gezond en milieubewust met de fiets te komen.

Dankzij dynamoOPWEG kan je ook op andere momenten met de klas gratis naar De Groene Meersen komen, bv. om een bezoek te brengen aan de bib.

De Theaterkoffer en het Theaterspel (te verkrijgen in de bib) zijn een leuke en interessante voorbereiding als je met je klas een schoolvoorstelling komt bijwonen.

  • Het Antwerpse jeugdtheater HET PALEIS ontwikkelde i.s.m. de West-Vlaamse Cultuurcentra en met steun van de Provincie West-Vlaanderen een Theaterkoffer. Die laat leerlingen kennismaken met de verschillende codes die in de theaterwereld aan bod komen. De leerlingen komen te weten hoe theater ontstaat en leren stapsgewijs via creatieve opdrachten naar theater kijken.

  • Het theaterspel werd bedacht door jeugdschrijfster en illustratrice Joke van Leeuwen en haar zus Marieke van Leeuwen, actrice. Het kruim van de Vlaamse illustratoren sleep de pennen. Johan Dockx bracht het geheel samen en gaf het vorm. Bekijk hier een kort promofilmpje.  Het is een spellendoos met negen spellen: halvezinnenspel, kijkspel, theaterkaartspel, speelkwartet, drieslagspel, wie weet wat, directeursspel, samenspel en toneelspel