Ruimere horecaterrassen in gemeente Zedelgem mogelijk met ingang van 8 juni

Na drie maanden verplichte sluiting mag de horeca eindelijk weer opstarten. Het college van burgemeester en schepenen van Zedelgem besliste in zitting van 9/6/2020 dat cafés en restaurants hun terrassen mogen uitbreiden  om zo tegemoet te kunnen komen aan de maatregelen van afstand, social distancy . De uitbreiding van de horecaterrassen kan plaatsvinden op openbaar domein, maar moet uiteraard voldoen aan bepaalde voorwaarden zoals het vrijwaren van de (verkeers)veiligheid. De maatregel is van tijdelijke aard en geldt tijdens de periode waarop de corona maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad van toepassing zijn. Ook horecazaken die momenteel nog geen terras hebben op het openbaar domein kunnen bij de gemeente informeren naar uitbreidingsmogelijkheden.

De gemeente gaat over elk voorstel van uitbreiding met de horeca zaakvoerders in overleg, na ruggespraak en op basis van een terrassen uitbreidingsplan wordt dan de best mogelijke oplossing geboden op gebied van openbare ruimte, toegankelijkheid en veiligheid.

Voor terrassen die gelegen zijn langs een gewestweg dient de aanvraag ook door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer goedgekeurd te worden. Horecazaken die in dat geval zijn, kunnen ook rekenen op de hulp van de gemeente om deze aanvraag in te dienen, ze kunnen mailen naar mobiliteit@zedelgem.be

Contactpersoon bij de gemeente: bart.degroote@zedelgem.be