Rijden op CNG

Bij het vernieuwen van het wagenpark van  gemeente- en OCMW- bestuur wordt steeds op zoek gegaan naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor de voertuigen op benzine of diesel.

Bij de laatste aankoop van 2 bestelwagens is de keuze gevallen op voertuigen op CNG (aardgas).

De voertuigen op CNG ( Compressed Natural Gas) hebben tegenover de andere voertuigen op fossiele brandstoffen enkele belangrijke troeven:

  • Ze stoten bijna geen luchtvervuilende deeltjes uit. Zo is de uitstoot van fijn stof en stikstofoxiden significant lager dan van een vergelijkbare diesel- of benzinewagen. ¬†Ook de CO2-uitstoot is tot 25 % lager dan die van benzine- of dieselvoertuigen. Dit draagt bij tot een betere luchtkwaliteit en een gezondere omgeving.
  • De brandstofprijzen zijn lager dan die van fossiele brandstoffen

Er zijn tegenwoordig al heel wat CNG-modellen op de markt, die qua comfort en rijprestaties evenwaardig scoren. Naar aankoopprijs toe zijn deze voertuigen evenredig met de voertuigen op diesel.

CNG tanken kan op dit moment in Zedelgem al bij Q8-easy aan garage Tavernier op de Torhoutsesteenweg.

Minder vervuilende voertuigen kunnen een grote rol spelen in het beperken van de klimaatverandering en het verbeteren van onze onmiddellijke leefomgeving. Ook voertuigen op elektriciteit hebben deze troeven.