Regenboogzebrapad brengt kleur in Zedelgem

Vanaf vandaag is Zedelgem een regenboogzebrapad rijk. Er werd gekozen voor een opvallende locatie waar veel volk passeert: het Pater Amaat Vynckeplein ter hoogte van het gemeentehuis. Burgemeester Annick Vermeulen ging alvast een kijkje nemen en zag dat het goed was!

"De regenboogkleuren zijn een symbool van steun voor de LGBTQI-gemeenschap. Met het regenboogzebrapad wordt opgeroepen tot verdraagzaamheid en aanvaarding, ongeacht geaardheid." aldus de burgemeester. "We hopen dat het een duidelijk signaal mag zijn dat iedereen hier welkom is, en dat er geen plaats is voor onverdraagzaamheid en geweld in onze gemeente!" zegt schepen van Gelijke kansen Geert Verhegge. Met de regenboogvlaggen in het straatbeeld, en nu ook een regenboogzebrapad, wil de gemeente Zedelgem haar engagement  voor een diverse samenleving duidelijk maken, waar gelijke kansen voor iedereen voorop staan.

Dit is bovendien geen primeur. Heel wat steden en gemeenten gingen al over tot de aanleg van een regenboogzebrapad. Het geeft alleszins een heel extra dimensie aan de straat veilig oversteken.

Zedelgem is opnieuw een stukje kleuriger geworden!