Regenboogvlaggen wapperen in Zedelgem voor de culturele diversiteit.

Regenboogvlaggen wapperen in Zedelgem n.a.v. de Week van de Culturele Diversiteit

17 mei 2021

Van 17 tot en met 23 mei 2021 vindt de jaarlijkse Week van de Culturele Diversiteit plaats. Op de eerste dag van deze week (17 mei) gaat speciale aandacht naar IDAHOT, dit is de internationale dag tegen homofobie en transfobie.
 

Regenboogvlaggen

Het gemeentebestuur van Zedelgem maakt binnen het kader van haar mondiaal en gelijke kansenbeleid, een beleidsprioriteit van het thema diversiteit en doet dat door dit jaar de regenboogvlag niet alleen aan het gemeentehuis op te hangen, maar ook aan haar deelgemeentehuizen in Aartrijke, Loppem en Veldegem. Met het uithangen van deze vlaggen willen we bijdragen tot het sensibiliseren van zoveel mogelijk mensen om diversiteit en het gelijke kansenbeleid te ondersteunen. zeggen burgemeester Annick Vermeulen en schepen van cultuur en gelijkekansenbeleid Dirk Verhaeghe.  

“Bovendien zetten we dit jaar extra in op het bereiken van onze jongeren: om hen rond dit thema te sensibiliseren bezorgde het gemeentebestuur ook regenboogvlaggen aan alle scholen in de gemeente en aan de Zedelgemse jeugdhuizen. Dit zijn plaatsen bij uitstek waar we de jeugd kunnen bereiken om dit maatschappelijk en actueel thema aan de agenda te plaatsen.” 

 

Regenboogzebrapad

Nog dit jaar wil het gemeentebestuur de aanleg van een regenboogzebrapad realiseren. “Het regenboogzebrapad zal dit jaar aangelegd worden op het Pater Amaat Vynckeplein nabij het gemeentehuis, en zal een extra dimensie bieden aan het veilig oversteken van de straat.” reageert schepen Dirk Verhaeghe.

 “Met de regenboogvlaggen in het straatbeeld en straks een regenboogzebrapad wil gemeente Zedelgem haar engagement voor een diverse samenleving, waar gelijke kansen voor iedereen voorop staan, duidelijk maken.” besluiten burgemeester en schepen.