Een regenboogvlag die wapper voor IDAHOT aan het gemeentehuis van Zedelgem.

Regenboogvlag wappert voor IDAHOT aan gemeentehuis, scholen en jeugdhuizen Zedelgem

16 mei 2022

Jaarlijks organiseren de regenbooghuizen een oproep aan alle Vlaamse steden en gemeenten om tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei een regenboogvlag op te hangen aan het stad- of gemeentehuis.

Gemeente Zedelgem neemt elk jaar deel aan IDAHOT en steekt lokaal de campagne zelfs nog een tandje bij: de gemeente bezorgde vorig jaar alle scholen op haar grondgebied en ook de jeugdhuizen regenboogvlaggen om IDAHOT te steunen met de vraag om jaarlijks de vlaggen ook op hun locaties op te hangen.

Burgemeester Annick Vermeulen, bevoegd voor onderwijs, en schepen van GelijkeKansenbeleid Charlotte Vermeulen: “Als Zedelgems bestuur vinden wij het oprecht zeer belangrijk om onze steun voor IDAHOT uit te drukken op een zichtbare manier. Hiervoor de scholen aanspreken en onze jeugddienst die mee rond het thema sensibiliseert, versterkt de symboliek van de regenboogvlag. Daarom bieden we ook regenboogvlaggen in elke school in Zedelgem aan. Het is ook een aanleiding om het er als thema over te hebben met kinderen en jongeren. De bewustwording voor een verdraagzame maatschappij waar iedereen zich goed in z’n vel moet kunnen voelen en zichzelf moet kunnen zijn, kan niet vroeg genoeg starten.”

Dag van de culturele diversiteit

De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de waarde van culturele diversiteit en het belang van een harmonieuze samenleving.

Burgemeester Annick Vermeulen, bevoegd voor onderwijs, en schepen van GelijkeKansenbeleid Charlotte Vermeulen: “ We vestigen ook graag de aandacht op de dag van de culturele diversiteit omdat o.a. onze gemeentelijke cultuurdienst hier in de organisatie en het cultuurprogramma aandacht aan besteedt en het gemeentebestuur een integraal en inclusief beleid altijd nastreeft. Zo realiseerde Zedelgem vorig jaar de aanleg van het regenboogzebrapad nabij het gemeentehuis.”